Line-aligner Rig

De line-aligner is een rig die zich al meer dan 20 jaar weet te bewijzen. Om deze reden wordt er door veel vissers nog steeds in volle vertrouwen mee gevist. Dit is natuurlijk niet voor niets. De rig heeft zijn sporen meer dan verdient!

De grote kracht zit hem in zijn simpelheid. Door de manier hoe de lijn uit je haak komt vorm je een perfecte klauw, die niet alleen goed weet te haken, maar ook eenmaal in de bek van de karper goed weet vast te houden (mits je het i.c.m. een goeie claw haak gebruikt). De line-aligner is zowel met een pop-up als een bottom bait goed inzetbaar.


1 • Je favoriete (coated)braid
2 • Een claw haak
3 • Wartel (maatje 8)
4 • Krimpkous
5 • Stukje tube
6 • Scherp schaartje


Knoop je favoriete onderlijn. Dit kan een combi of een standaard boilie rig zijn. Belangrijk is dat de eerste 3 cm die uit je haak komt soepel is.


Pak nou een stukje krimpkous van ongeveer 2,5 cm en maak aan één kant een kleine inkeping zoals te zien is op de foto.


Trek met een fleurnaald de achterkant van je rig door je krimpkous. De kant met de inkeping eindigt aan de achterkant van je rig.


Schuif je krimpkous over je haak zoals te zien is op de foto. Eerder werd met de line-aligner gebruik gemaakt van een stukje tube. Om hier het 'kantel effect' mee te vergroten werd aan de achterkant het uiteinde schuin afgeknipt. Dit is met krimpkous niet nodig.


Laat het krimpkous krimpen door het onder het stoom van kokend water te houden. Kijk uit dat je de onderlijn (en vingers) niet beschadigd.


Je Line-aligner is klaar! Zoals je op de foto kunt zien komt de lijn onder een scherpe hoek uit je krimpkous vandaan. Hierdoor vorm je een perfecte klauw.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.