LS Multi Rig

Een paar jaar geleden publiceerden we een stap voor stap omschrijving van de Jonny Mac Rig. Een rig die de meeste van jullie zullen kennen als de Multi Rig. Wanneer je deze onderlijn i.c.m. een pop-up boilie inzet neemt de haak een heel agressieve houding aan. Hierdoor zal de haak heel snel prikken. Een ander bijkomend voordeel is dat je snel en gemakkelijk kunt wisselen van haak.

De Multi Rig wordt van huis uit gemaakt met een choddy model haak. Met dit model zal je haak mooi in het verlengde van de onderlijn liggen en een goede klauw vormen.

Wanneer je gebruik maakt van een ander model zal deze positie drastisch veranderen waardoor de rig niet meer optimaal werkt. Je zult de haak moeten sturen met een stukje krimpkous. Helaas gaat deze vlieger niet op omdat het met een stukje krimpkous niet meer mogelijk is de haak te vervangen. Bovendien zal na elke vis de lus tegen het oog worden getrokken en kun je de rig weggooien.

Gelukkig kun je dit heel gemakkelijk oplossen door gebruik te maken van een aligner. Deze handige voorgeprepareerde rubberen buisjes maken het mogelijk elke haak te combineren met het Multi Rig principe. Dus ook met een long shank haak. Een van mijn persoonlijke favorieten ...


1 • Coated braid
2 • Rig rings
3 • Haak (in dit geval een Longshank model)
4 • Aligners


Pak de gewenste lengte onderlijn materiaal. Houdt rekening met het maken van de lus en pak dus een aantal centimeter meer dan dat je normaal zou gebruiken.


Maak door middel van een achtknoop een lus met een lengte van ongeveer 4 centimeter. Maak deze knoop goed nat en trek hem heel stevig aan. Dit is belangrijk omdat de coating er nog op zit en je niet wilt dat de knoop gaat schuiven.


Met een fleur- of boilienaald bevestig je de aligner op de zojuist gemaakte lus.


Nu is het zaak de haak te bevestigen. Omdat het oog van je haak klein is en de coating van je braid vrij dik is dit een aardig priegelwerkje. Je zult merken dat het een stuk gemakkelijker gaat wanneer je het onderlijnmateriaal even nat maakt.


Schuif de rig ring over de lus en haal de lus over de haak. Zoals je kunt zien op de foto ontstaat er een mooi 'D'. Dit is hoe de Multirig er normaal gesproken uit hoort te zijn.


Aan het uiteinde van de lus bevind zich nog een klein, uitstekend stukje onderlijnmateriaal. Wanneer je besluit de onderlijn met een pop-up boilie in te zetten kun je hier heel mooi een loodhagel aan vastzetten. Op deze manier beschadig je niets en heb je dus geen zwakke punten op je rig.


Schuif nu de aligner over het oog van je haak, bevestig de boilie en je LC Multi Rig is klaar voor gebruik. Naast de een longshank haak kun je eindeloos expirimenteren met verschillende modellen. Heel erg veel succes ermee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.