Maggot Rig

Deze rig werd eerder nogal onderschat maar vind tegenwoordig een steeds grotere opmars. In feite maakt het niet uit welke rig je ervoor gebruikt, want het gaat om het aas en de bevestiging hiervan. Door een systeem op de hair maak je het mogelijk maden op een hair te bevestigen. Met dit systeem blijven de maden lang in leven en komen de maden dicht op elkaar te zitten zodat het een grote kluwe maden vormt, wat een heel attractieve werking heeft.

Korda is sinds een tijdje met de zogenaamde maggot clips op de markt gekomen. Dit zijn clips die je op je hair bevestigd en het mogelijk maken om met kleine particles als maden te vissen. Vooral op erge dressuur wateren een grote uitkomst. Dit kan je hele grote vissen opleveren!1 • rig
2 • maggot clipIn plaats van een lus in je hair, bevestig je nou de maggot clip zoals te zien is op de foto. Hou je hair zolang als je hem normaal ook hebt. het begin van de maggot clip ligt gelijk met het begin van het aas dat je normaal gebruikt.

Nu kun je de maggot clip open zetten zoals op de foto.Schuif nou één voor één de maden op de maggot clip. Dit is een lastig klusje en vergt een hoop tijd. om de maden makkelijker op de clip te krijgen moet je er voor zorgen dat ze goed droog zijn. Dit kun je bereiken door ze even op een krat te laten kruipen. Prik de maden via hun kopje op de clip. Zo blijven de maden langer leven en bewegen ze meer.Als de magot clip helemaal vol zit kun je de clip weer sluiten. Je hebt nou een heel attractieve bal maden wat heel goed werkt in combinatie met andere particles of gewoon bijvoeren met maden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.