Roddie Rig

De rig waar je de laatste tijd veel over hoort is natuurlijk de Ronnie rig. Een pop-up rig die erg laag boven de bodem staat en ook nog eens heel gemakkelijk te maken is. De boom sectie kan je natuurlijk aanpassen naar de omstandigheden, maar er zijn limieten. Een andere veel gebruikte pop-up rig is de Chod rig. Een ideale rig die je eigenlijk op bijna iedere bodem kunt gebruiken. Je kunt beide rigs natuurlijk ook combineren en dan krijg je de 'Roddie Rig'. Aangezien het een combinatie van beide is laten we niet alles in detail zien en verwijzen we je naar de uitleg van de Ronnie Rig als het niet duidelijk is. Aan de slag dus.

Benodigdheden

De benodigdheden

  1. Kurv Shank haak
  2. QC Ring Swivel (maat 11)
  3. Krimpkous
  4. Mini-swivel (Ik maak graag gebruik van een hookswivel, deze hebben een iets groter oog dat over de haak gaat)
  5. Hook beads
  6. Loodvrije leader met werpgewicht 
  7. Chod beads (Ik gebruik het Korda Chod Safety System. De bovenste bead springt er af bij druk zodat bij eventuele lijnbreuk alleen de onderlijn (haak dus) achterblijft in de bek van de karper.)
  8. Pop-up
  9. Boilie naald, schaartje, bait floss en een aansteker

Stap 1

Schuif de krimpkous over de haak en wartelKnip een stukje krimpkous af van circa 1 cm. Schuif deze over de haak en monteer dan de QC Ring Swivel op de haak. Vervolgens schuif je de krimpkous terug over de swivel. Nu kan je de krimpkous krimpen, persoonlijk doe ik meestal in pannetje kokend water.

Stap 2

Plaats nu een mini rig swivel op de haak en stop deze met een hook beadPlaats nu de mini-swivel op de haak en monteer vervolgens een hook bead op de haak. 

Stap 3

Rijg een pop-up op een stukje baitfloss en trek de mini swivel in de pop-up. Blob het restant van de baitfloss met een aanstekerMonteer nu een pop-up op de mini-swivel door middel van de bait floss en blob deze.

Stap 4

Nu kunnen we de leader gaan afmonteren. We beginnen met het plaatsen van de barrel bead op de leader.Nu kunnen we de leader gaan afmonteren. We beginnen met het plaatsen van de barrel bead op de leader.

Stap 5

Haal nu de leader door de QC Ring Swivel.Haal nu de leader door de QC Ring Swivel.

Stap 6

Plaats de bead op de sleeve en druk hem iets samen indien nodig.Schuif nu een Chod Sleeve op de leader door middel van een splicing needle. Plaats vervolgens een safety bead op de sleeve. De bead zal heel gemakkelijk van de sleeve afspringen. Wil je dat hiervoor iets meer spanning nodig is dan kan je hem eerst wat samenknijpen. Let er wel op dat er dan niet te veel kracht voor nodig is.

Klaar

Je Roddy rig is klaarJe Roddie Rig is nu klaar. Een enorm visveilge montage die ook nog eens makkelijk te maken is. Het grootste voordeel is dat je hem natuurlijk over bijna iedere bodembegroeiing kunt ingooien. Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.