Sliding Ring Rig

Een rig die we tegenwoordig steeds vaker terug zien: de sliding ring rig. Deze rig leent zich zowel voor het vissen met een pop-up presentatie, als voor het vissen met bottom bait. Het idee van de ring op de haak steel is geïntroduceerd door Kevin Maddocks  die het gebruikte bij zijn Withy pool rig.

Het grote voordeel van de glijdende ring op je haaksteel is dat je aas vrij kan draaien. Wanneer een karper het aas uitspuugt, zal het langs de steel glijden zonder dat de haak zal draaien. Door het stuitje aan het einde van je haakbocht te monteren zal het volle gewicht van het aas op je haakpunt rusten waardoor je haak nog sneller draait en dus eerder zal haken. Een top rig die ik toch steeds vaker met veel vertrouwen inzet!


1 • Haak (curved shank)
2 • Krimpkous
3 • Wartel (maatje 8)
4 • Stuitje
5 • Rig ring
6 • Onderlijn materiaal (coated braid)
7 • Schaartje


Pak de gewenste lengte aan onderlijn materiaal en knoop je haak vast met een knottless knot. Je hoeft je onderlijn niet door te laten lopen voor de hair dus kun je hem zo kort mogelijk afknippen.


Knip 1,5 cm krimpkous af en bedek hiermee de knoop. Maak een mooi knikje in het krimpkous om je haak sneller te laten draaien.


Rijg nou een rig ring over je haaksteel.


Prik je stuitje op je haakpunt en schuif deze over je haakpunt. Het positioneren van het stuitje kan op verschillende plekken. Wanneer je hem net voor de haakbocht zet, zal de haak sneller draaien omdat er meer gewicht in de haakpunt komt te liggen bij de opname van het aas.


Bevestig aan het einde van je onderlijn een wartel of leg een 8 knoop of drie kamer knoop voor de bevestiging aan je kwik link.


Maak een hair, bevestig het aas en knoop deze op de gewenste afstand aan de rig ring zoals te zien is op de foto. Je Sliding Ring Rig is klaar!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.