Snowman Rig

Deze rig heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar dan toch nog even voor de weinigen die deze topper niet kennen. De showman rig verdient zijn naam aan zijn sneeuwpop vorm. Het is eigenlijk niet veel anders dan een bottom bait, met hierboven een pop-up. Deze uiterst opvallende presentatie werpt in veel gevallen heel veel vruchten af. Waarom? Omdat het zo erg opvalt…? Omdat het met een beetje stroming lichtelijk waggelt..? Vanwege het formaat…? Misschien wel een beetje van alles.

Een rig die zijn kwaliteiten keer op keer heeft bewezen en door veel mensen standaard wordt ingezet. Het staat enorm af tegen je voerstek en heeft hierdoor een enorm hoge attractie waarde. Probeer hem eens en je kunt voor aangename verrassingen komen te staan!


1 • Onderlijn materiaal
2 • Een bottom bait(minimaal 20 mm)& Pop-up (maximaal 15mm)
3 • Je favoriete haak
4 • Rig ring
5 • Putty
6 • Krimpkous


Pak ongeveer 30 cm van je favoriete onderlijn materiaal. Gebruik je coated braid, strip dan ongeveer 15 cm af.


Maak aan deze kant, middels een lusje een oogje voor het bevestigen van een stopper. Schuif nou beide boilies over je zojuist gemaakte hair en zet ze vast met een stopper. Belangrijk is, dat eerst de bottom bait, en dan de pop-up op de hair wordt geschoven.


Schuif je rig ring over je haak en haal hierdoor je onderlijn zoals je kunt zien op de foto. Bepaal nou de lengte van je hair.


Knoop nou de rig ring vast met een ring loop. Maak vervolgens je haak vast met een knottless knot.


Knip ongeveer 1,5 cm krimpkous af en schuif deze over het oog van je haak. Houd dit even onder het stoom van kokend water tot het helemaal gekrompen is en duw er een klein knikje in. Dit verbeterd het draaien van de haak bij een aas opname.


Knip nou een klein stukje putty af, kneed dit even en draai het ongeveer 5 cm van je haakoog op je onderlijn. Om je putty gemakkelijker te kunnen kneden loont het dit even te verwarmen met een aansteker. Het gebruik van putty zorgt ervoor dat je onderlijn mooi plat op de bodem zal liggen. Ook verbeterd gewicht op je onderlijn het draaien van je haak.


Bevestig je wartel op de gewenste afstand en je showman rig is klaar. Onder water zal hij erbij liggen zoals te zien is op de foto hierboven. Een prachtige presentatie!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.