Stiff Rig

De stiff rig wordt door vele mensen zwaar onderschat. Dit misschien wel doordat hij zo simpel is. Deze rig is een zeer universele rig die vooral en een "normale" boilie vaak verschrikkelijk verrassend uit de hoek kan komen.

Het is een rig die goed vasthoud en bijna altijd mooi haakt. Vaak zelfs beter dan al die andere!



1 • wide gabe hook
2 • wartel (maat 8)
3 • fluocarbon
4 • tension bar
5 • schaa

Knip ongeveer 30 cm fluocarbon af en maak aan een kant een lusje. ik gebruik bij voorkeur fluocarbon omdat dit in tegenstelling tot andere nylon soorten onzichtbaar is onder water.

Voor het aantrekken van de lus bevochtig de knoop om verbranding van de lijn te voorkomen. Gebruik voor het aan trekken van de knoop een tension bar. hiermee kan je de knoop mooi strak aantrekken.



Bevestig aan het lusje een boilie of particle zodat de straks de afstand kan worden gemeten tussen het aas en de haakbocht. Vervolgens haal je de fluocarbon van buiten naar binnen door het oog van de haak en bepaal je voor jezelf hoe lang de hair moet worden.



Maak nu een knotless knot en wikkel deze door ten hoogte van de haakpunt (zie afbeelding). Dit zodat de hair dan mooi op zijn plaats blijft en het geheel nog stijver wordt.



Trek de knotless knot voorzichtig aan zodat de hair niet gaat draaien maar mooi op de rug van de haak blijft liggen. Voor het aantrekken van de knoop bevochtigd u de knoop weer.

Zoals je ziet zorg ik er meestal voor dat het aas ten hoogte van de haakbocht op de hair komt.



Nou moet de wartel bevestigd worden en omdat de gehele onderlijn verschrikkelijk stijf is moeten we het een zeker kantel punt meegeven.een soort scharnier. dit doen we middels een 8 knoop of 3 kamer knoop. Ik hou de lengte van de stiff rig meestal rond de 10 cm.



Vervolgens houd u de stiff rig even boven het stoom van kokend wateren dan ziet u dat de gehele onderlijn nog stijver wordt als dat hij al was. Berg uw stiff rigs op in een rigbinder. Op deze manier blijven de stiff rigs moi recht en stijf.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.