The 3 looped hair

Om dressuur bij karper te doorbreken, zijn we al decennia opzoek naar het magische aas of de beste aaspresentatie. Dresuur doorbreken heeft niet altijd alleen te maken met dat ene smaakje boilie of die superverse tijgernoot. Vooral de aaspresentatie is van essentieel belang. Het zo presenteren dat je haakaas op een natuurlijk hapje lijkt, is in velen gevallen een killer. Vooral op die zwaar gedresseerde wateren waar de karpers te klappen van de zweep kennen. In navolging van de 3 Square Hair die we eerder hier op CarpFeeling behandelden, hebben we vandaag weer zo'n simpele aaspresentatie om maisjes als een soort van trosje te presenteren. Veel leesplezier gewenst bij The 3 Looped Hair.

The 3 Looped Hair is net als de eerder gepresenteerde 3 Square Hair een zeer simpele methode om je aasjes net anders te presenteren zonder dat je gelijk andere materialen nodig hebt. In de basis heb je enkele producten nodig die eigenlijk in elke tackle box wel te vinden zijn. Deze zijn als volgt:
 


1 • (Imitatie) mais
2 • Rigtool/Puller
3 • Soepel onderlijnmateriaal
4 • Je favoriete haak
5 • Micro stoppertjes
6 • Fijne boilienaald
 


We beginnen met het afknippen van het gewenste aantal centimeters onderlijnmateriaal. Omdat de hair soepel moet zijn, prefereer ik een gevlochten niet gecoat onderlijnmateriaal als Hydrolink waarbij ik de binnenkern verwijder. Ik maak een klein lusje welke ik nat maak en aantrek met een puller. Je maakt als het ware een hairlus.
 


Vouw nu je hairlus langs het onderlijnmateriaal waardoor je een lusje creëert. Houdt het lusje tussen duim en wijsvinger en maak een tweede hairlus. Het maakt niet uit als deze hairlus groter of kleiner is dan de eerste hairlus. Doe nu hetzelfde maar dan aan de andere kant van je onderlijn. Je hebt als het goed is een lus aan het einde van je onderlijn en net daarboven op verschillende hoogtes aan beide kanten ook 2 hairlussen. Je kan zelf door veel te oefenen hele kleine hairlussen maken op de hoogtes die je prefereert. 
 


Pak nu een fijne boilienaald en prik je aasjes ( in dit geval imitatiemais) op de lusjes. In een perfecte situatie vallen de maïskorrels over de knoopjes heen van de lusjes. Werk de lusjes af met micro stoppertjes zodat de maïsjes perfect vastzitten. Je hebt nu als het ware een trosje mais gecreëerd waarbij de maïsjes elk van elkaar afzonderlijk kunnen bewegen. 
 


Nu is het alleen nog zaak om je rig af te bouwen naar wens. In dit voorbeeld kies ik voor een kleine curve shank zonder krimpkous maar je kan de rig natuurlijk zelf afbouwen zoals je wilt. Je 3 Looped Hair is nu klaar om te water te worden gelaten! Veel succes bij het vervaardigen van jouw rig!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.