The Curley Rig

Deze, door Stephen Buss verzonnen rig was te zien in de gratis dvd van Ultima. Ardy Veltkamp had er dezelfde nacht mee gevist en wist er meteen een mooie schubkarper van 46 pond mee te vangen.

In feite is het een soort uitschuifbare stiff rig. Bij het opnemen van het aas zal de karper de onderlijn strakzwemmen. Omdat de onderlijn 'gekruld' zit zal het stijve onderlijn materiaal een lichte, opbouwende spanning hebben. Hierdoor zal de vis meer moeite hebben met het kwijtraken van de haak.


1 • Haakaas
2 • Fluorcarbon
3 • Haak
4 • Boilienaald met ronde achterkant


Pak zo'n 40 cm fluorcarbon en knoop aan het einde een klein lusje voor het bevestigen van je haakaas.


Bevestig met een knottless knot je haak aan de fluorcarbon.Aan het einde van je fluorcarbon bevestig je een lus middels een 8-knoop of een wartel. Je hebt nou een stiff rig van ongeveer 30 cm lang.


Pak het handvat van je boilienaald en wikkel je fluorcarbon lijn hieromheen zoals je kunt zien op de foto. Zorg ervoor dat je wartel of lus nog minimaal 3 cm rechte lijn heeft. Ditzelfde geld ook voor je haak. Kook wat water en houd de gewikkelde lijn even in het stoom.


Wacht even tot het goed is afgekoeld en haal de lijn van het handvat af. Zoals je op de foto kunt zien, neemt nou de vorm van het handvat van je boilienaald aan.


Je Curley rig is nou klaar!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.