The German Rig - Turbo Tweak

Wie vaak met stiff rigs zoals de German Rig heeft gevist zal zich vast wel eens hebben afgevraagd of het niet kunnen draaien van de haak niet een nadelig effect zou kunnen hebben. Zo ook Lewis Read van Gardner, na het zien van de Ronnie Rig kwam hij op het idee om deze twee rigs te combineren en was de "German Rig - Turbo Tweak" geboren. Door de haak te monteren op een swivel kan de haak vrij ronddraaien en krijg je nog effectievere rig. Net zoals bij de German Rig kan je deze rig gebruiken voor gewone boilies, wafters of met een snowman presentatie. 

Benodigdheden

Benodigdheden The German rig Turbo tweak

  1. Quick Change swivel (maat 10/12)
  2. Hook beads
  3. Shrink Tube (maat M of L)
  4. Stijf onderlijn materiaal (Coated braid of fluoro carbon)
  5. Wafter, boilie of een snowman presentatie
  6. Micro of hookswivel
  7. Bait floss
  8. Materiaal (Boilienaald, aansteker, schaartje, pulla, tangetje)
  9. Kruve shank haak (maat 4 of 6)

Korte uitleg

Zoals ik in de inleiding al vermelde is het een German Rig met een twist van de Ronnie Rig. Als je die beide al eens gelezen had of ze al kende is deze rig dus heel gemakkelijk te maken. De basis is natuurlijk de German Rig, maar in plaats van je hook link materiaal gelijk aan de haak te knopen, knoop je deze aan een quick change swivel. De haak klik je op de quick change die je vervolgens afdekt met een stukje shrink tube. Je hook link kan je natuurlijk ook erg gemakkelijk aan de waterkant er pas aanknopen zodat je deze kan afstemmen naar de omstandigheden.

Volledige uitleg

The German Rig - Stap 1 - Schuif een micro swivel over de haak en plaats dan een hook beadSchuif als eerste een micro of hook swivel over haak gevolgd door een hook bead.

The German Rig - Stap 2 - monteer de micro swivel en shrinktubeKnip een stukje krimpkous af van ca. 1 cm en schuif deze over het oog van de haak. Monteer dan de haak aan de quick change swivel. Meestal zal de quick change iets open gaan, knijp deze dan terug dicht met een tangetje.

The German Rig - Stap 3 - Schuif de krimpkous over de quick change swivelSchuif vervolgens de krimpkous over de quick change swivel.

The German Rig - Stap 4 - krimp je krimpkousMet wat stoom krimp je vervolgens de krimpkous.

The German Rig - Stap 5 - monteer je boilieMonteer vervolgens je boilie met behulp van bait floss op de micro swivel. Knip de overtollige bait flos af en laat ca. 1 cm over. Brand dit nu weg met een aansteker en blob het met de achterkant van je aansteker.

Nu rest je nog een boom sectie aan de swivel te monteren. Deze kan van elk gewenst stijf onderlijn materiaal te zijn, zoals bijvoorbeeld de gecoate braid varianten of fluoro carbon. Je kan dit natuurlijk ook aan de waterkant doen zodat je deze perfect kan afstemmen aan de omstandigheden. 

Klaar

The German Rig Turbo Tweak afgemonteerd met fluoro carbon en een wafterThe German Rig met Turbo Tweak afgemonteerd met fluoro carbon en een wafter. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.