The Noodle Rig

Een longshank haak staat bekend als een haak die heel agressief is, maar een hoop schade kan aanrichten in de bek van de karper. Ook wat agressief drillen is niet echt aan te raden met een longshank haak. Scott Lloyd, die ook bekend staat als Scott Noodle, zocht naar een oplossing om toch de voordelen van de longshank te hebben, maar niet de nadelen. The Noodle Rig was het resultaat die bij sommige ook als 'half a stick' door het leven gaat. De tweede naam komt van het feit dat er een halve lengte krimpkous wordt gebruikt. Dat deze rig effectief is blijkt wel uit het feit dat Scott ook de befaamde Burghfield Common hiermee heeft gevangen. Scott was hiermee nog maar de elfde visser die deze schub van dik 28 kilogram wist te landen.

Benodigdheden

  1. Wide Gape haak 
  2. Krimpkous
  3. Rig ring
  4. Anti Tangle Sleeve
  5. Coated hooklink
  6. Schaartje
  7. Wafter

Stap 1

Knip een stuk coated hooklink af van ongeveer 30cm en verwijder vervolgens 15cm van de coating. Maak aan het eind een lusje voor de boiliestopper. 

Stap 2

Noodle rig - stap 2 - monteer je haakaasTijdens het knopen van een rig vind ik het fijn om goed te afstand te kunnen bepalen tussen de haak en mijn haakaas. Ik plaats dus nu het haakaas op de hair.

Stap 3

The noodle rig - stap 3 - monteer nu de rig ringSchuif een rig ring over de coated hooklink en knoop deze vast op een dikke cm vanaf de boilie. De afstand kan je natuurlijk aanpassen naar je eigen voorkeur.

Stap 4

Schuif de rig ring over de haak en plaats deze tegenover de onderkant van waar normaal de weerhaak zit en leg vervolgens een knotless knot.

Stap 5

Knip nu een lengte krimpkous door de helft. 

Stap 6

The noodle rig - stap 6 - schuif de krimpkous over de haakSchuif de krimpkous over de haak zodat de knoop net bedekt zit. 

Stap 7

The noodle rig - stap 7 - krimp de krimpkousDe krimpkous kan je natuurlijk krimpen boven je keteltje of een aansteker, maar het kan ook door hem even onder te dompelen in kokend water

Stap 9

The noodle rig - stap 9 - monteer je onderlijn afNu kan je de onderlijn afmonteren. Ik wissel graag snel van onderlijn en kies er dus voor om een lusje te knopen middels een achtknoop die ik later kan gebruiken op een quicklink swivel. Op het punt waar de coating weer begint kan je ook nog een beetje putty kneden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.