Weed effect Rig

Na de komst van de Fuzz is de camouflage van de laatste meter gebombardeerd tot een hot item. Zo kwam ook Solar een paar maanden geleden geleden met een nieuw product op de markt. Een product om je end game totaal te camoufleren. Solar Weed effect. Voor de echte camouflage freaks een prachtige uitkomst. Je kunt je rig namelijk helemaal laten verdwijnen tussen de begroeiing op de bodem.

Solar heeft verschillende producten in deze lijn maar het meest opvallend vond ik de Solar Weed Effect Hooklink. Je koopt het op een klosje van 7 meter voor ongeveer 10 euro. Hiermee kunt met een beetje creativiteit je hele laatste meter bekleden. Om te beginnen met je rig.


1 • Je favoriete rig (zonder wartel)
2 • Solar Weed effect Hooklink
3 • Fleurnaald (krijg je gratis bij de hooklink)
4 • Scherp schaartje


Knip de gewenste lengte weed effect af. In mijn geval pak ik 15 cm voor een rig van een 20 cm. Dit omdat ik nog een soepel stukje aan het einde van de rig wil creëren


Pak je fleurnaald en rijg de weed effect op deze naald. Dit is een lastig klusje en vereist enige handigheid. Neem er dus even de tijd voor.


Rijg de weed effect over je rig en verdeel dit netjes over het onderlijn materiaal. Houd aan het einde van de rig nog een soepel stukje over zodat je haak mooi kan draaien.


Zet je weed effect hooklink nou vast door er een 8-knoop overheen te leggen. Je hebt nou een mooi oog om je rig te bevestigen aan je systeem en je weed effect hooklink zit vast aan je onderlijn. De andere kant verzeker ik met een stukje putty. Door putty te gebruiken houd je het toch op de bodem en zal het niet terug schuiven.


Je Weed effect rig is klaar. Wanneer je hem in het water legt, zul je zien dat de draadjes heel mooi en natuurlijk bewegen. Net echt!


Je kunt met hetzelfde materiaal natuurlijk ook je haak bekleden. Knoop hiervoor met een knottles knot je haak op een soepele braid.


Knip zo'n 1,5 cm weed effect hooklink af en schuif deze over je fleurnaald.


Rijg dit over je hair om vervolgens je haak door het materiaal te prikken zoals je kunt zien op de foto. Klem het begin af met een stukje krimpkous en je hebt ook je haak gecamoufleerd. Het weed effect houd ook je hair mooi op zijn plek en kan gemakkelijk terug schijven wanneer een karper het aas uitspuugt.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.