Zig Rig

Op mooie warme dagen zien we ze zo af en toe lekker in het zonnetje liggen. Mooie dikke karpers die geen vin verroeren. Best wel frustrerend. Je voerstek ligt er goed bij, je gebruikt het aas waarmee je altijd succesvol bent, maar geen enkel teken van leven. Zoals altijd is het belangrijk te vissen waar de vis zit. Komen ze niet naar de boden, dan ga jij toch net onder het oppervlak vissen.

De Zig Rig is een rig welke je doormiddel van een pop-up van de bodem af vist. Zitten de karpers op half water, dan maak je je zig rig zo, dat deze have wegen het water hangt. Op deze manier kun je zeer succesvol zijn wanneer collega vissers het net droog houden.

1 • Een pop-up of stukje felgekleurd foam en wat flavour
2 • Een kwik link
3 • Een groot en klein rubbertje
4 • PVA tape en PVA Wokkels
5 • Fluorcarbon
6 • Haak
7 • Rubbertje voor je lood
8 • Leadcore
9 • Lood (ongeveer 80 gram)


Maak aan het uiteinde van je fluorcarbon een lusje en bevestig je pop-up boilie.
Je maakt gebruik van fluorcarbon om het zicht tot het minimum te beperken.


Bevestig de lijn aan de steel van je haak met het kleine rubbertje (3) en knoop het vast met een knotless knot.


Pak de afstand van de diepte die je wilt gebruiken en maak aan de andere kant van je rig een lus (drie kamerknoop of 8 knoop).


Een goeie manier van het bevestigen van je lood is in een situatie als deze het gebruik maken van een drop off lead. Dit omdat je met een hele lange onderlijn zit. Wanneer je een mooie karper haakt "bungelt" je lood op je lijn. Hierbij is de kans op verspelen aanzienlijk groter. Wanneer je gebruik maakt van een drop off montage ben je na je aanslag je lood meteen kwijt.


Bevestig je onderlijn met een kwik link aan je lood.


Omdat je een onderlijn gebruikt, die vrij lang kan zijn (misschien wel 2 meter lang) is goed ingooien vrijwel onmogelijk. Een goeie oplossing is je lijn op te rollen en aan twee kanten vast te knopen met PVA tape (4). Zo heb je uiteindelijk een heel korte onderlijn.
• Wanneer het PVA tape het water raakt zal dit meteen oplossen en je onderlijn uitrollen.


Bevestig een wokkel (4) aan je haak. Dit voorkomt dat je haak vuil pakt bij het ingooien en zorgt ervoor dat je haak snel naar het oppervlak stijgt en mooi uitrolt.


Zoals je ziet op het plaatje kun je deze onderlijn op elke diepte vissen. Precies op de diepte waar ze op dat moment zitten. Dé oplossing voor dagen dat ze hoog in het oppervlak hagen.

Zorg ervoor dat je aas een hoge attractie waarde heeft! Het moet namelijk opvallen! Dus gebruik vel gekleurde pop-ups en een lekkere flavour.

Succes!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.