100 procent visveilig inline systeem

Visveiligheid is vandaag de dag een "hot item" in de karpervisserij. Niet geheel onterecht in mijn ogen. Met de meeste loodsystemen is de karper na een lijnbreuk vrijwel meteen verlost van het lood. Je bent dus verantwoord bezig. Maar wat gebeurt er na het lossen van het lood…? De karper zwemt nog wel rond met meters nylon (en in het ergste geval gevlochten lijn). Hieraan kan een karper zichzelf letterlijk en figuurlijk ophangen. Wanneer je in een obstakelrijk water vist waar de kans op lijnbreuk een stuk groter wordt, loont het te vissen met het 100% visveilige inline systeem. Na lijnbreuk zal je rig over je leadcore schuiven en de karper rondzwemmen met alleen een rig. Deze is hij/zij zo kwijt. Beter kan niet!

1 • Fox inline lood
2 • Leadcore leader
3 • Twin Bore Beads (JRC)
4 • Big Eye swiffel


Haal je leadcore leader door het lood en trek de wartel stevig in het lood. Ik gebruik voor dit systeem bij voorkeur het inline lood van fox. Dit omdat dit type lood een zachte insert heeft wat zich veel beter leent voor het bevestigen van de rig en stopper.


Monteer je rig aan het kleine oog van je big eye swiffel en rijg deze, samen met de Bore Bead op je leadcore leader. Dus eerst je rig en dan de Bore bead. Deze Bore Beads hebben een grotere diameter dan de normale stoppers. Hierdoor zal hij sneller en beter vrijkomen.


Schuif je rig over de insert van het lood en maak deze goed nat.


Schuif nou je Bore Bead over de insert. Let erop dat je hem niet te ver naar achteren schuift. Op deze manier kan de wartel gemakkelijker draaien en zal hij beter vrijkomen na een eventuele lijnbreuk.


Je 100% visveilig inline systeem is klaar. Bij lijnbreuk zal het lood naar beneden hangen, de stopper terug schuiven over je leadcore en de vis alles zonder problemen kwijt kwijtraken.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.