Angletec Dynamic Lead System

Het Dynamic Lead System van het Engelse Angletec is een combinatie van systemen. En kan zo nodig snel worden aangepast aan jou visserij. Ten eerste zal door de manier waarop de onderlijn het lood verlaad de karper gelijk het volle lood gewicht oppakken. Dit word ook wel het 'centre of gravity' genoemd wat vrij vertaald het zwaartepunt betekend. Deze techniek word bijvoorbeeld ook gebruikt bij het COG systeem van Korda.

Maar door de manier waarop de insert (hierover later meer) het lood verlaat word je onderlijn weg geduwd van je lood zodat het in de war gooien tot een minimum word beperkt. Dit systeem is jullie waarschijnlijk bekend van onder andere het ultracast systeem. En nu terug naar de insert, deze insert laat je zelf bepalen hoe snel het lood zal loskomen tijdens het kopschudden. Door de band te verschuiven naar het uiteinde (waar je swivel in zit) zal het lood sneller loskomen. Als je band helemaal verwijderd heb je een running rig. Mocht je graag vissen met een stringer of pva stick dan word in dit geval wel aangeraden de insert even vast te zetten met een pva tape om de insert op zijn plek te houden tijdens het inwerpen.

De clip waar het lood aan vast zit is erg groot en zal dus zonder twijfel over iedere knoop glijden bij een lijnbreuk. En als laatste een feature wat zowel visvriendelijk is als gemakkelijk aangezien ik graag mijn hengels opgetuigd opberg zonder dat het lood tijdens het vervoer tegen mijn hengels aan kletst. Het lood kan van de clip worden gehaald. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je het kan verwijderen voor transport of er gemakkelijk een andere kleur of gewicht aan kan monteren, maar nog veel belangrijker als het lood komt vast te zitten zal het loskomen van de clip en kan je verder drillen. Dit loskomen van de clip is zodanig dat er geen loodverlies zal zijn tijdens een gewone dril of run en alleen tijdens het echt vastzitten van het lood zal loskomen. Al met al een indruk wekkend en vooral doordacht systeem dus.

Maar goed hoe monteren we dit systeem nu? Bekijk hieronder een kort stappen plan.

Benodigdheden

  1. Schaartje
  2. Tubing (bv Korda Dark Matter Tungsten Tubing)
  3. Angletec System swivels Type3
  4. Anti Tangle Sleeve
  5. Angletec Dynamic Lead System Kit
  6. Je favoriete rig

Stappenplan

In mijn voorbeeld gebruik ik geen leader en doe ik dus een stukje tubing op mijn hoofdlijn. Als je een leader gebruikt kan je deze eerste stap overslaan en je leader direct monteren op de system swivel.


Knip een stuk tubing schuin af en schuif deze over je hoofdlijn


Schuif de clip over de tubing en vervolgens de insert


Knoop nu de system swivel aan je hoofdlijn


Schuif nu de system swivel in de insert en monteer je onderlijn op de swivel

Schuif de insert in het lood en druk de clip op het lood

Je systeem is nu klaar voor gebruik. Zoals eerder aangegeven kan je het loskomen van het lood beïnvloeden door de plastic band te verschuiven of zelfs te verwijderen om een running rig te creëren. De kracht die nodig is kan je makkelijk testen door je onderlijn op te pakken en een korte schok te geven. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.