Asis systeem

Sinds een goed jaar letten wij als karpervissers steeds meer op de veiligheid. Hier spelen verschillende firma's op in door met 100% visveilige systemen te komen. Na een lijnbreuk zal de vis alleen nog maar last hebben van de rig. De losse meters hoofdlijn, leadcore en het lood zullen vrijwel meteen achterblijven. Roelof Schut, fieldtester van JRC kwam eind vorig jaar met het Asis-systeem. Dit visveilige systeem is een inline lood systeem met twee grote voordelen. Bij een kopschuddende karper zal het loodgewicht niet gebruikt worden om de haak los te wrikken en bij lijnbreuk raakt de karper (op de rig na) alles kwijt.

1 • Asis Flat Pear lood
2 • Tang
3 • Leader / leadcore
4 • Heli Sleeve
5 • Ring
6 • Kwik linkHet Asis lood is standaard voorzien van een wartel. Dit maakt het mogelijk het ook in te zetten als wartellood. Voor het asis systeem hebben we het niet nodig en knippen het dus weg om het systeem gestroomlijnder te maken.


Bevestig aan je lood de kwik link. Aan de andere kant van de kwik link komt de (leadcore) leader.


Schuif nou de Heli sleeve over de kwik link. Dit zorgt ervoor dat je het geheel niet meer zomaar in de knoop kunt gooien. Bovendien bedekt het de kwik link mooi af waardoor hij niet meer los kan komen.


In de uitsparing van het asis lood zit een rubber buisje. Haal dit uit het lood en rijg het over je rig. Knoop nou de ring aan het uiteinde van de rig.


Schuif de ring over de leader tot aan de heli sleeve. Hou de rig strak langs het lood zodat het in de gleuf van het lood valt. Deze uitsparing zit er niet voor niets. Dit beschermt je rigmateriaal tegen beschadigingen.


Het rubberen buisje druk je in de uitsparing van het lood. Het geheel zit nou mooi vast aan het lood. Dit zal zelfs door de meest krachtige worp niet loskomen.


Na een aanbeet zal dit rubberen buisje meteen uit het lood getrokken worden. Hierdoor veranderd het systeem in een helikopter rig. Dit is goed te zien op de bovenstaande foto. Bij een lijnbreuk zal alles heel gemakkelijk van de rig schuiven.

Heel veel succes met dit visveilig inline systeem!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.