AT-1 Cast Bombs

Loden zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Van de conventionele wartelloden tot inline varianten en van loden voor het gebruik van pastes tot zogenaamde centerpoint loden. In het artikel van vandaag gaan we de AT-1 Cast Bombs bekijken van het Duitse Sänger Anaconda. Een nieuwe benadering op een oud principe. Deze loden hebben enkele voordelen tegenover de standaard loden en dat maakt ze logischerwijs een stuk interessanter!

De AT-1 Casting Bombs van Sänger Anaconda

De AT-1 Cast Bombs of ook wel Casting Ultra Bombs genoemd, zijn inline werploden, distance leads, waarbij de rig vanaf de zijkant naar buiten loopt. Wie mijn review van het Carp-System Ultracast System toentertijd heeft gelezen, zal beslist overeenkomsten zien. De variant van Sänger heeft namelijk precies dezelfde eigenschappen. Dit type lood heeft drie grote voordelen. Allereerst zorgt dit type lood ervoor dat je je rig bijna niet meer in de war kan gooien. Doordat de rig vanaf de zijkant van het lood naar buiten loopt, creëer je een anti-tangle werking. Het 2e voordeel is die van het centerpoint principe. Je rig zit als het ware bevestigd op het zwaarste gedeelte van het lood en wanneer de karper je haakaas oppakt, stuit hij gelijk op dit zware gedeelte van het lood. Het 3e voordeel is natuurlijk die van de vorm. De loden zijn zo gevormd om er verre afstanden mee te bereiken.

De benodigdheden

De benodigdheden

  1. Je leader met wartel en quicklink

  2. 40cm nylon

  3. AT-1 Cast Bombs

  4. Je favoriete rig

Het monteren van je AT-1 Cast Bomb gebeurt eigenlijk gewoon op de conventionele manier. Het is alleen helaas niet mogelijk om dit systeem 100% visveilig in te zetten. Gebruik dit systeem dan ook nooit in de buurt van obstakels! De manier van bevestiging van dit type lood is net even iets anders dan bij andere inline loden en dat komt doordat de tube in het lood een knik heeft. Hierdoor is het nagenoeg niet mogelijk om zomaar leadcore of unleaded leaders door te voeren. De manier om dit op te lossen is door een threader te maken van simpel nylon.

Gebruik nylon als threader

Het maken van een threader doe je als volgt. Knip circa 40 centimeter nylon af. Wat voor type nylon dit is, is niet zo belangrijk. Hoe dikker het nylon, hoe makkelijker het threaden gaat. Verwijder het tailrubber van de bovenkant van het lood en voer je nylon door het lood totdat deze aan de andere kant eruit komt. Rijg het uiteinde nylon door de lus van je leadermateriaal en steek het nylon weer terug door het lood totdat deze aan de bovenkant eruit komt zetten. Maak nu het uiteinde van je leadermateriaal goed nat met wat speeksel en trek zachtjes aan het stuk nylon aan de bovenkant van het lood. Met beleid zal je merken dat je je leadermateriaal door het lood kan trekken.

Monteer je leadermateriaal

Rijg nu door middel van een boilienaald het tailrubber over je leader en druk hem terug op het lood. Monteer op de quicklink je favoriete rig en zeker hem met een sleeve. Knoop het andere uiteinde van je leader aan je hoofdlijn en klaar is je montage.

Je montage is klaar!

Sänger Anaconda verkoopt nog drie varianten op de Cast Bomb en dat zijn de AT-1 Crank Bomb en de AT-1 Eccentric loden. De Crank Bomb is tevens een distance lead maar heeft afgevlakte vormen waardoor deze beter op een taluud blijft liggen. De Eccentric loden lijken nog het meest op de Ultracast loden van het Bosnische Carp-System. Deze langwerpige distance leads zijn dunner en langer en zijn nog aerodynamischer te noemen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de AT-1 loden van Sänger Anaconda dan is het raadzaam even de website van Markerworld te bezoeken. Zij verkopen namelijk een groot scala van deze loden.

Veel succes met jouw AT-1 Cast Bombs!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.