Chod Rig

De Chod Rig kan in sommige situaties een dodelijke werking hebben! Hij heeft op meerdere wateren de grootste en meest argwanende karpers tot een aanbeet verleid.

De werking van het systeem is heel anders dan we gewend zijn van het inmiddels 'traditionele' inline lood. Bij het nemen van het aas, krijgt de vis in plaats van één kant, weerstand van twee kanten, namelijk van het lood en van je lijn die strak naar je hengel loopt. Hierdoor trekt hij als het ware strak als een boog. Hier weten vissen vaak niet mee om te gaan en worden gehaakt!

Deze presentatie komt het best uit de klei wanneer hij met een singel hookbait wordt gevist. Dit kan dan bijvoorbeeld met een attractieve pop-up. Ook werkt het vaak goed wanneer je hem over een flink bed boilies vist.

Eén van de voordelen van dit systeem is dat wanneer je op een zachte of zwaar begroeide bodem vist, je lood mag wegzakken. Het kan niet meer voorkomen dat ook je aas wordt meegetrokken in de blubber. Hij zal altijd (omdat het in het verlengde van je lijn ligt) over de zachte bodem of waterplanten heen gelegd worden.

Vis de Chod Rig altijd met een pop-up. Dit omdat het nog wel eens voor kan komen dat je lijn (leadcore) van de bodem afstaat. Wanneer dit gebeurt, 'bungelt' je aas onder je leadcore en zal een aanbeet uitblijven.

 

1• Een korte "mono D-Rig" (maximaal 10 cm)
2 • 2 Rubberen stuitjes
3 • Een Kwik link
4 • Shok bead (rubbertje)
5 • Wartel lood
6 • Leadcore


Bevestig aan het uiteinde van je leadcore een kwik link


Aan de andere kant schuif je met een fleurnaald de Shok bead (4) over je leadcore


Verwijder de wartel van je lood. Dit doe je om het geheel compacter te maken zodat de kans op het in de war gooien tot het minimum wordt beperkt.


Bevestig je lood aan de kwik link


Schuif de Shok bead over de kwik link heen zodat dit een mooi compact en beschermd geheel wordt.


Schuif één van de twee stuitjes over je leadcore gevolgd door de wartel van je onderlijn. Vervolgens plaats je de tweede stopper en schuift dit tegen elkaar aan zoals te zien is op de foto.


Zorg ervoor dat de afstand van je lood ongeveer tussen de 20 en 30 cm bedraagt, zodat het "boog" effect optimaal zijn werking kan doen!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.