Helicopter system

Het helicopter system is een echte 'werp rig'. Je kunt deze rig met een gerust hart een zwieper geven richten de horizon zonder bang te zijn dat je de hele boel in de knoop hebt gegooid. Tijdens de worp zal de rig om de as van de lijn draaien en hieraan dankt de rig zijn naam.

Deze onderlijn is niet alleen ontwikkeld om verder te kunnen werpen. De helicopter rig leent zich namelijk uitstekend voor het vissen op een zachte bodem. Wanneer het lood de bodem raakt zal de rig langzaam op de zachte bodem worden gelegd. Hierdoor zal deze niet snel mee getrokken worden als het lood wegzakt in de bodem. Gebruik je favoriete onderlijn maar houd deze niet te kort.


1 • Leadcore leader
2 • Wartellood
3 • Shok bead (rubbertje)
4 • 2 Rubberen stuitjes
5 • 2 kwik links
6 • Silicone sleeves
7 • Onderlijn


Verwijder met een tang de wartel van je wartellood en leadcore leader.


Bevestig aan een kant van je leadcore leader een kwik link en zet hiermee je lood aan de leader zoals je kunt zien op de foto.


Pak de Shock bead en schuif deze over je leadcore. Maak je kwik link een beetje nat en bedek deze door je shock bead helemaal door te schuiven tot het lood. Hierdoor wordt je lood erg gestroomlijnd en is de kans dit in de war te gooien tot het minimum beperkt.


Pak nou je laatste kwik link en schuif deze over je leadcore. Bevestig hieraan je onderlijn en bedek je kwik link met een silicone sleeve. Dit systeem maakt het mogelijk erg gemakkelijk te wisselen van rig.


Pak je 2 rubber stuitjes en schuif deze over de leadcore leader. Houd minimaal 10 cm tussen de stuitjes en de shock bead. Zo heeft de rig nog een stukje bewegingsvrijheid. Wanneer je deze rig werpt zal de rig in de lucht worden tegen gehouden door de 2 stuitjes. Wanneer je gebruik maakt van 1 stuitje, is de kans op schuiven erg groot. Helemaal wanneer je leader nat is. Toch schuiven ook 2 stuitjes achter elkaar goed genoeg om bij lijnbreuk de karper niet met het lood rond blijft zwemmen.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.