Mahin Lood Systeem

Vorige week bespraken we het speciale loodsysteem van Angletec, maar in dezelfde categorie is er een loodsysteem wat al veel langer bestaat. Namelijk het Mahin loodsysteem wat tegenwoordig word uitgebracht door het Franse Starbaits. Dit systeem is een slordige dertig jaar geleden bedacht door Michel Mahin. Wat de naam natuurlijk al suggereerde, althans dat het een van de beroemde broertjes was. In deze HowTo leggen we je uit hoe je dit systeem kan gebruiken.

Eigenlijk herbergt dit systeem dezelfde eigenschappen als dat van Angletec. Namelijk een anti tangle werking doordat je onderlijn uit lijn staat met je hoofdlijn en een 'Center Of Gravity' werking doordat het volle lood gewicht word gepakt als de onderlijn zicht strekt. Voor dit systeem zijn diverse gewichten beschikbaar in drie varianten, namelijk Pebble, Ogive en Distance Leads.

De druk die nodig is om het lood kwijt te raken controleer je door de stift (waaraan je onderlijn zit) dieper in het lood te steken. Hoe verder in het lood hoe meer kracht er nodig is om het lood te lossen. 

Benodigdheden

  1. Anti Tangle Sleeve
  2. Quick Change Swivel
  3. Mahin Lead Kit
  4. Je favoriete rig
  5. Mahin Lood
  6. Leader materiaal (of stuk tubbing voor over je hoofdlijn)
  7. Schaartje
  8. Splicing Needle (als je leader gebruikt)
  9. Knipschaar (of scherp stanlymes)

Stappenplan

In dit voorbeeld gebruik ik een loodvrije leader, als je geen leader gebruikt raad ik aan een stukje tubbing over je hoofdlijn te doen.

 
Monteer de Mahin multibead op je leader

Monteer je leader aan de Mahin-Stitft

Bij gebrek aan secondelijm blob ik de leader voorzichtig

Steek nu de Mahin-Stift in het lood. Die diepte zal bepalen hoe makkelijk je lood word gelost. 

In plaats van de meegeleverde swivel monteer ik een quickchange zodat ik snel kan wisselen van onderlijn

Knip het uitstekende stuk van de stift af met een kniptang (een scherp hobbymes kan ook)

Bevestig nu je onderlijn op de quickchange swivel

En ready for action!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.