Safety Flat leads

Een SF lead is een loodtype dat onlangs door Proline is uitgebracht. De werking van dit lood is gelijk aan die van een inline lood. Het grote verschil is, dat je het bevestigd aan een loodclip. Het voordeel hieraan is, dat het net als wartellood los kan komen tijdens een dril.

De SF leads zijn voorzien van een mooie zandcoating waardoor ze mooi wegvallen op de bodem. Ook zijn ze heel erg plat waardoor je veel weerstand hebt wanneer een karper zich haakt. Net als wartellood zijn ze los te halen van je lijnclip, wat gemakkelijk is bij het vervoeren van je hengels.


1 • SF Leads
2 • Tailrubber
3 • Loodclip


Pak een leadclip en schuif deze over het stangetje dat door de centrum van het lood loopt. Duw de clip stevig door tot het stangetje aan het einde van de clip komt. Het lood is aan een kant voorzien van een gleuf. Hierdoor loopt je lijn dat de loodclip verlaat. Zorg er dus voor dat het uiteinde van de clip aan deze kant zit.


Bevestig een wartel aan je leader of hoofdlijn en haal hem door de leadclip. Trek nou de wartel stevig in de leadclip om hem te fixeren.


Hou je leader of hoofdlijn langs het lood (in de gleuf) en schuif je tailrubber over het buisje dat zich op de achterkant van je lood bevind. Trek de lijn strak en je SF system is klaar!


Zoals je kunt zien op de foto is de werking gelijk als die van een inline lood. Door zijn platte vorm zal het niet snel wegzinken in de bodem en zal een karper meteen het volle gewicht voor zijn kiezen krijgen. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee gebruik kunt maken van inline lood op wateren waar alleen met een loodclip gevist mag worden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.