Semi-fixed inline

Bij standaard inline lood trek je de wartel stevig in de insert. Wanneer een vis het aas opneemt en de onderlijn strak zwemt zal de haak (als alles goed gaat) zich vastgrijpen in de onderlip van de karper. Dit komt door de weerstand van het lood. In sommige gevallen kan het in je nadeel werken wanneer de wartel (te) vast in het lood zit. Op het moment van prikken kan een karper als reflex een klap met zijn kop geven en zo zich ontdoen van de haak.

Een manier om dit probleem te tackelen is door gebruik te maken van een semi-fixed systeem. Je rig zit hierbij vast aan het lood maar zal vele malen sneller vrijkomen dan wanneer je het in een standaard inline lood 'klikt'. De gehaakte karper zal dus minder snel gebruik kunnen maken van het lood om zich te ontdoen van de haak.1 • Inline lood
2 • Kwik link
3 • Anti Tangle Sleeve
4 • (Leadcore)Leader
5 • FleurnaaldBevestig de kwik link aan je leader. Je maakt gebruikt een kwik link omdat je hiermee snel en gemakkelijk kunt wisselen van onderlijn. Bevestig nou je rig aan de kwik link.Pak je anti tangle sleeve en maak deze een beetje nat. Dit vergemakkelijkt namelijk het bevestigen. Rijg de anti tangle sleeve over je fleurnaald en vervolgens op je leader. Schuif hem helemaal door zodat deze het grootste gedeelte van de kwik link bedekt. Hiermee zorg je ervoor dat de rig niet meer zomaar los kan komen.Pak je inline lood en verwijder de standaard insert. Met een fleurnaald trek je de leader door het lood. Duw het lood over de anti tangle sleeve zodat deze tegen de kwik link rust.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.