5X Tips voor het hergebruiken van afval

Als we het aan de circulair econoom zullen vragen dan zou hij of zij zeggen dat we eigenlijk maar 1 afvalstroom in de wereld hebben en dat is restafval. Alle andere gescheiden afvalstromen namelijk weer grondstoffen zijn voor nieuwe producten. Het meeste afval kan je dus een tweede leven inblazen en dat is waar het in dit artikel over gaat. Er is namelijk voldoende afval wat wij als karpervisser prima kunnen gebruiken in onze hobby. Laten we beginnen!

Verpakkingswokkels als PVA foam

PVA wokkels gebruiken we in de karpervisserij voor het afdekken van onze haak. Nu bestaan er op de markt natuurlijk meerdere mogelijkheden voor het gebruik van deze wokkels. Zo verkopen speelgoedfabrikanten ze als Play Mais en worden ze in de verpakkingsindustrie gebruikt als opvulling. Juist die opvulling is natuurlijk reuze interessant. Waarom dure PVA wokkels kopen als ze standaard met pakketjes meekomen! Wacht dus even voordat je ze weggooit, maak bij twijfel een wokkel nat en als hij plakt dan heb je de juiste! Wel even controleren dus want er zijn ook genoeg verpakkingswokkels die niet oplossen!

Gooi de verpakkingswokkels niet zomaar weg!

Breekzegels als stoppertje

Voor de mannen die veel bezig zijn met het auditen van installaties of iets doen met EHBO-koffers moeten eens goed kijken naar de door hun gebruikte breekzegeltjes. Deze zegeltjes zijn vaak voorzien van tandjes die net als bij een ty-rap, na aantrekken blijven hangen achter een palletje. Deze breekzegels zijn ideaal te gebruiken als karpervisser en wel als stoppertjes! Bij het bevestigen van een breekzegel houdt je na het aantrekken al een deel van het touwtje over en juist dat deel is prima te gebruiken als stoppertje. Knip ze in stukjes en monteren maar! 

Goedkope stoppertjes

Het waterflesje als filler

Waterflesjes, iedereen drinkt er weleens uit en gooit ze vervolgens weg. Toch zijn ze prima te gebruiken in onze hobby en wel als filler! Een filler of plat gezegd trechter, is ideaal om je PVA zakjes of funnelweb te vullen. Het maken van een filler is zeer simpel. Knip 4 centimeter vanaf de hals het flesje doormidden en klaar ben je! Dat scheelt je weer centen. Vergeet ook niet om zo’n waterflesje eens meer dan eens te vullen met kraanwater. Dat is weer een stukje beter voor het milieu!

Maak van een flesje een filler binnen een minuut!

Fietsband als steenbevestiging

Vooral in Oost-Europa zeer geliefd bij de karpervissers op de grote bassins of rivieren waar het verspelen van lood orde van de dag is. Het gebruik van Carp ‘r Us Snag Clips in combinatie met grote stenen welke door middel van een elastische band zitten bevestigd op de clip. Zeer goed te gebruiken voor dit werk is fietsband! Gooi je band niet weg na de zoveelste lek maar snijdt hem in reepjes, knoop beide delen aan elkaar en wikkel hem om een steen heen. Monteer vervolgens een quicklink op de band. Meer camouflage kun je niet bedenken en het bespaard je ook nog eens centen!

Hergebruik je fietsband!

De vruchtensap can als hoosvat

Het zal je maar gebeuren. Lekker aan het varen en toen ging de boot lek. Het maken van een hoosvat is zeer simpel en dat doe je door een vruchtsap-, wasmiddel- of frituurvat can aan 1 zijde schuin af te knippen. Door het handvat van de can ligt hij goed in de hand en kan je in 1 keer zo meer dan een liter wegscheppen. Gooi die can dus niet weg, modificeer hem en leg hem achter in de auto. Altijd handig!

Modificeer je can zoals jij hem het makkelijkst vind scheppen

Een beter milieu begint bij jezelf. Althans, dat zeggen ze. Doe vooral je voordeel met deze tips!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.