Bepaal exact de afstand tot je marker

Stel, je hebt met je markerhengel een fantastisch mooi plekje op de bodem gevonden. Misschien een hard stukje zand- of grindbodem omringt door boterzachte blubber, of een kaal plekje tussen een jungle van wier. Het kan voorkomen dat zo’n stukje bodem erg klein is en met name op ondiep water wil je niet vaker inwerpen dan nodig is om de bewuste stek en de omgeving ervan met rust te laten. Hieronder een simpele manier om je rig op exact dezelfde afstand als je markerhengel te krijgen zonder een enkele keer in te hoeven werpen. Het enige wat je nodig hebt is ruimte en je benenwagen!

Als je eenmaal de juiste plek met de markerhengel hebt gevonden, zet je deze op de lijnclip. Vervolgens zoek je een stuk terrein op waar je je markerhengel uit kunt lopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stuk weg of een weiland. Als je eenmaal je markerhengel hebt uitgelopen tot aan de clip, herhaal je hetzelfde met de hengel die je met haakaas op de hotspot wilt hebben.

Druk het lood voor de zekerheid nog iets de grond in


Deze hengel loop je uit totdat je de markerdobber hebt bereikt. Je legt vervolgens je stuk lood hiernaast. Als je er zeker van wil zijn dat het lood naast de dobber blijft liggen, kun je dit eventueel de grond in drukken. Daarna is het een kwestie van teruglopen naar je hengel, de lijn achter de lijnclip zetten en je gooit vervolgens exact dezelfde afstand als de markerhengel. De afstand van die hotspot!


Mocht je dus met je markerhengel een mooie plek vinden, maar is het stukje bodem erg klein en wil je de stek niet verstoren door vaak in te werpen? Probeer het dan eens op deze manier. Preciezer dan dit kun je haast niet te werk gaan.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.