Bescherming je aas tegen kreeften

Als iets irritant is, dan is het wel dat je er vroeg in de morgen achter moet komen dat je de hele nacht met een "kale" rig hebt gevist. Op steeds meer wateren in Nederland is de kreeft en de wolhandkrab te vinden. Deze gepantserde wezentjes weten het namelijk voor elkaar te krijgen om in een mum van tijd je boilie van je hair te knippen. Een vervelend probleem, maar wat kun je hier tegen doen? Want zonder haakaas geen vis. Gelukkig zijn er verschillende methodes om je tegen deze geschaarde beestjes te wapenen.

Baitskin

Een manier om er voor te zorgen dat een kreeft zich geen raad weet met het haakaas, is door je aas te voorzien van baitskin. Baitskin is niets anders dan een transparante krimpkous, die je over je boilie schuift en laat krimpen boven stoom of in kokend water. Deze tweede huid geeft voldoende bescherming tegen zelfs de meest hardnekkige kreeften en omdat de zijkanten vrij zijn van plastic, kunnen de flavours goed uitlekken.

cfimage
Ze kunnen hoogstens wat van de zijkanten snoepen

Plastic Bait

Wanneer je gebruik maakt van imitatie aas, weet je heel zeker dat de kreeften het links laten liggen. Zouden ze er toch wat mee doen, zal het niet veel uitmaken. Dit omdat het plastic simpelweg te taai is om door te knippen. Nou moet je hier natuurlijk ook zelf wel vertrouwen in hebben om hier mee te vissen. Leg je imitatie aas in je favoriete flavour en zorg ervoor dat dit goed wordt opgenomen. Je zult zien dat ook hier fantastisch goed vis te vangen is!

cfimage
Plastic in alle soorten en maten

Bait Cage

Deze rubberen verpakkingen trek je over je haakaas alvorens je hem aan je hair bevestigd. Door de dikke laag rubber kan een kreeft hier niet doorheen komen. Tegelijkertijd zorgen de vele gaten er voor dat je flavours goed kunnen uitlekken. Een bijkomend voordeel, is dat je de rubberen zakjes ook kunt voorzien van klein aas als maden, maïs, pellets of gebroken boilies.

Te vullen met van alles en nog wat

Van je stek af

Mocht het zo zijn dat je niets aan je presentatie wilt veranderen, wil het vaak lonen een aantal meter van je stek te vissen. Wanneer de kreeften je stek hebben gevonden, zullen ze massaal naar de "grote hoop" op zoek gaan. Meestal laten ze dan de eenzame boilies wel met rust.

cfimage
Gooi hem een paar meter naast je voerstek. Daar pak je vaak ook nog de grootste jongens

Stoppertje

Een laatste tip die ik je wil meegeven, is gebruik te maken van een stopper die je in de boilie moet trekken. Kreeften kunnen namelijk met het grootste gemak een stoppertje verwijderen. Wanneer het stoppertje weg is, is het een makkie de boilie van je hair te schuiven. Een stopper die 1cm in je boilie getrokken is, wordt al een stuk lastiger.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.