'Bezint eer ge begint'

Deze week lijkt het voorjaar echt aangebroken. De zon laat zich van haar beste kant zien en de natuur leeft volledig op. Veel vissers zijn inmiddels al begonnen met hun visserij en daar zullen veel anderen zich gegarandeerd snel bij aansluiten. Het voorjaar is namelijk heerlijk, maar daar schuilt ook een risico.

We hebben er op CarpFeeling al vaker aandacht aan besteed, maar toch zien we het eigenlijk ieder voorjaar weer faliekant fout gaan op veel wateren. Het zonnetje zet veel vissers op een dwaalspoor, want de watertemperatuur stijgt lang niet zo snel als de gevoelstemperatuur buiten. Dat zorgt ervoor dat er vaak te veel voer het water in gaat en daarmee gooien we eigenlijk alleen onze eigen glazen in. En die van onze mede-vissers!

De natuur om ons heen is volop aanwezig

Het mag toch geen onbekend gegeven zijn dat karpers actiever worden naarmate de watertemperatuur stijgt. Ondiepe wateren zullen daarbij sneller opwarmen dan de diepere afgravingen of meren. Datzelfde geldt voor wateren die een open ligging hebben (bijvoorbeeld parkvijvers) ten opzichte van bosmeertjes die omring zijn door bomen en minder zonlicht krijgen. Dat werkt direct door in de activiteit van de vissen en je kans op een vangst. Benader alle wateren daarom anders en denk vooraf na over je aanpak.

Het voorjaar leent zich bijvoorbeeld perfect voor de visserij met single hookbaits of kleine, attractieve hoopjes aas. Een beetje stickmix of een opvallend fluo aasje zal je in veel gevallen een grotere kans geven op succes dan een grove voerplek. Een beetje meer voeren kan altijd als het gaat lopen en teveel voer haal je er niet meer uit.

Kortom, geniet van het voorjaar en denk na over je eigen handelen. Veel visplezier en een goede vangst!

Een klein handje attractief aas kan genoeg zijn
Een klein handje attractief aas kan genoeg zijn

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.