Blob it

Het is soms een ware crime om klein aas kort op de haak te bevestigen. Hairs inkorten, baitfloss knopen, baitbands gebruiken die net niet passen (of breken) of een nieuwe rig knopen voor de situatie. Leuk voor even, maar bij het vervangen van het aas begin je weer opnieuw.

Een tijdje geleden heb ik jullie voorgesteld aan wat producten van Thinking Anglers. Toen ik de website van dit bedrijf zat door te spitten kwam ik een hele interessante tip tegen die ik inmiddels regelmatig heb gebruikt in mijn visserij. Een simpele en degelijke manier om aas te monteren doormiddel van het ‘blobben’.

1 • Aansteker
2 • Splicing needle of dunne boilienaald
3 • Stevig nylon/mono
4 • Boilie
5 • Rig met Hook ring swivel of rig ring

Toepassing

Deze methode kan worden gebruikt bij meerdere type rigs, maar is niet geschikt voor rigs die zijn voorzien van een vaste hair. Je kunt hem inzetten bij D-rigs en rigs waarbij het aas vrij over de haaksteel schuift doormiddel van een hook ring swivel of rig ring.


Stap 1: Steek een splicing needle of dunne boilienaald door je haakaas (in dit voorbeeld een 10mm pop-up). Neem een stuk stevig nylon of mono en steek dit door de hook ring swivel of rig ring. Als je dit tijdens het vissen niet voorhanden hebt dan voldoet een stukje stevig onderlijnmateriaal vaak ook. Steek vervolgens beide uiteinden van het nylon door de splicing needle en trek deze voorzichtig door het aas.


Stap 2: Schuif het aas zo dicht op de rig rig als je wilt. Als je gebruik maakt van een hook ring swivel kan je deze in het aas trekken (zie voorbeeld). Knip vervolgens het restant van het nylon af tot op één centimeter van het aas.


Stap 3: Pak nu je aansteker en smelt de uiteinden tot deze het aas bereiken. Hiermee creëer je een bolletje gesmolten nylon. Vervolgens druk je met je vinger (of de achterkant van de aansteker) het bolletje plat tegen het haakaas.


De montage is nu klaar voor gebruik. Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.