De Frolic op een hair tip

Frolic is al jaren een enorm goed aas voor karpers. Onze gevinde vrienden kunnen deze hondenbrokjes maar al te graag waarderen net zoals helaas de Abramis Drama. Toch kan Frolic voor leuke en ongekende vangsten zorgen en ook voor onder de pen is het een leuk alternatief aasje. Frolic heeft alleen als nadeel dat het in een paar uur zacht wordt en oplost in het water. het hoge olie gehalte van deze brokjes zorgt ervoor dat de brokjes een enkele uren nog wel heel blijven. Helaas zal uiteindelijk het aas alleen wel oplossen. In dit artikel mijns inziende de beste methode om Frolic op een rigje te plaatsen.

1 • Een soepele braid
2 • Een haak naar keuze
3 • Frolic (de kleine of grote variant)

We knippen de gewenste lengte onderlijn af en knopen een hair met een grote lus. De lus mag best 2 tot 3 centimeter in doorsnee zijn.

Knoop een hair met een grote lus

We rijgen een Frolic over de onderlijn en steken de onderlijn door de grote lus van de hair. we maken een zogenaamde lus in lus verbinding.

Prik de Frolic over de onderlijn

Trek nu de onderlijn aan waardoor de Frolic goed geklemt zit tussen de hair en de onderlijn.

Trek de onderlijn aan

Nu rijgen we een haak over de onderlijn en bepalen de afstand tussen de Frolic en de haakbocht. Je kan naar keuze je rigje nu verder afmaken. Je Frolic onderlijn is klaar!


Het voordeel van deze methode is dat je de Frolic niet doorprikt met een boilienaald. Hierdoor blijft de Frolic langer intact. Ook is deze methode beter dan te werken met elastiek. Door gebruik van elastiek zet je een bepaalde druk op de Frolic waardoor als hij zacht wordt en sneller breekt. Een laatste tip is om de Frolic voor het inwerpen nog even te soaken in een olie. Zo zal hij nog wat langer intact blijven.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.