De pva wokkel tip

Velen van ons gebruiken pva wokkels of biofoam om de haakpunt af te dekken wanneer we ons aasje gaan werpen. Het pva foampje zorgt ervoor dat de haak geen vuil kan pakken onderweg en geen vuil op de haak de inhaking kan belemmeren. Ook vissers die graag vissen met sticks of pva bags, gebruiken graag een pva wokkel op de haak om ervoor te zorgen dat de haak niet per ongeluk prikt op een stukje boiliekruim of pellet. Dit zou weleens het verschil kunnen maken tussen haken of niet haken niet! Ik zelf gebruik voor bovengenoemde redenen ook graag pva wokkels alleen vind ik ze zo uit de verpakking veel te grof. Hierbij mijn tip om pva wokkels nog effectiever te gebruiken!

Ik ben de laatste tijd helemaal overgestapt van het vissen met sticks naar pva bags. Graag verstop ik mijn rig ook in de pva bag om zo altijd een compact hoopje aas rondom mijn haakaas te hebben liggen. Ik gebruikte pva wokkels om de haakpunt vrij te houden van de pellets en het boiliekruim in de pva bag. Helaas vond ik alleen de wokkels veel te veel ruimte innemen in de bags! De bags raakte al snel vol met die grote pva wokkels waardoor er minder voer in de bags kon en je ook minder goed het aas kan aandrukken in de bags. Daarom dat ik sinds kort een klein strookje van de pva wokkel afknip en deze over de haakpunt stop.


Knip een klein strookje van de pva wokkel af

Prik het kleine stukje pva foam over de haak.

Het voordeel van deze kleine tip is, dat je zo veel beter je pva bags kan vullen terwijl de haakpunt vrij blijft van voer en vuil. De werking is hetzelfde alleen is de presentatie veel subtieler. Ook als je op echte running waters vist en het water nog wat koud is, kun je beter een klein stukje pva foam op je haak hebben zitten dan een groot stuk. Hoe kleiner het stukje is, hoe eerder de pva zal oplossen!


Succes met deze kleine maar voor mij belangrijke tip!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.