De tube threader

Karpervisser die veelvuldig gebruik maken van tubing, zullen ongetwijfeld de frustraties kennen die vaak gepaard gaan als je de lijn er doorheen wilt rijgen. Helemaal als je bijvoorbeeld ’s nachts de boel opnieuw moet optuigen, dan is het enorm vervelend als alles niet mee wil werken en je de lijn niet vlotjes door de tubing krijgt.

Gelukkig is daar ook een handig hulpmiddel voor, namelijk de Diamond Eye Elastic Threader van Preston Innovations! Klinkt heel spectaculair, maar het is eigenlijk een simpel stukje ijzerdraad met een lusje eraan wat door witvissers gebruikt wordt om elastiek door de top te rijgen. Nash heeft trouwens een soortgelijk product wat verkocht wordt onder de naam Tube Threader.


Het is ontzettend simpel. Je begint door de achterkant (dus niet het oogje) van de threader door je tubing te trekken.


Totdat de lus van het ijzerdraad bij het andere uiteinde van de tubing zit.


Dan haal je je hoofdlijn door het oogje van de threader heen en trek je het hele zaakje terug door de tubing.

En je bent alweer klaar! Al met al duurt dit zo’n 20 seconden... Een stuk korter dus dan dat je de lijn door de tubing probeert te proppen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.