Een supermarkt spodmix

De supermarkt...er valt buiten de dagelijkse boodschappen ook geweldig veel voer voor karper te vinden. In een vorig artikel beschreven we een unieke en aparte boilie, echter is er nog veel meer te halen. Wat dacht je van een brute spodmix die we gaan beschrijven in dit artikel.

Ik heb hier de keuze uit 2 supermarkten, de Jumbo en de Deen. Alle producten uit dit artikel komen bij de Deen vandaan maar zijn in vrijwel elke keten te koop.


Op onze boodschappenlijstje staat het volgende:

 1kg Frolic hondenbrokken, de kleine variant.
 1kg Tortelduiven voer...jaja....ook partikels zijn verkrijgbaar bij de super ;)
• 1 blikje zoete mais
1 blikje spiering in olie.
 
Vrij simpel maar voldoet aan alle eisen. Wil je er meer in? Denk dan eens aan verschillende kruiden zoals knoflook, chilli etc etc.
 

 
Het bereiden...gaat als volgt. Zet de tortelduiven voer in de week, dit duurt 24 uur. Vervolgens nog even 10 minuten koken en het is klaar.
 

Voeg hier het blikje zoete mais aan toe en meng het spulletje door elkaar.
 

Dit is op zich al een prima spodmixje, echter blijft dit niet goed in de spod zitten.
hiervoor voegen we 500 gram Frollic brokken toe in zowel hele en gebroken vorm.

 
Deze absorberen het vocht van de maïs en partikels waardoor deze plakkerig word en goed blijft zitten.
 
 
En als laatst voegen we het blikje sardine toe, dit komt als een brok eruit en moeten even fijn geknepen of vermalen worden (goed je handen wassen na afloop!).
 

Als je dit de avond van te voren klaar maakt heeft de Frolic mooi de tijd om alles te absorberen, het geheel ziet er de volgende dag dan zo uit:
 
 
Eenmaal in het water zinkt het redelijk vlot af en laat een mooie wol van attractief achter, door de aanwezige olie zal je goed zien als de vis aan het azen is. Aan de oppervlakte zie je een hele vlek verschijnen.
 

Ik vis regelmatig met spodmix en laat de boilie dan lekker thuis om te pielen met klein aas zoals fake aas. Een veel gebruikte rig van me is vrij simpel, een kurv shankhook met een Knotless knoop. Het aas blijft dan mooi drijven en de haak ligt op de bodem, super licht en vliegt zo naar binnen na een opname. Hou de rig wel kort omdat de vis weinig beweegt tijdens het azen!
 
 
Het zijn niet altijd reuzen, maar in het najaar ben ik blij met elke vis! Probeer het eens, succes.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.