Een zwaar stuitje

De Chod- en Helicopter rig winnen de laatste tijd flink aan populariteit. Dit niet alleen vanwege de visveilige werking, maar ook omdat het in sommige instanties erg succesvol werkt. Met deze methode zit je rig geklemd tussen twee stuitjes. Om deze stuitjes te fixeren op je leader kun je op de gewenste afstand een stukje krimpkous plaatsen. Een beter alternatief is om gebruik te maken van Korda Sinkers. Dit houd namelijk niet alleen je stuitjes mooi op zijn plek maar zal het ook verzwaren waardoor het mooi op de bodem blijft liggen.

1 • Leader
2 • Korda Sinkers
3 • Big eye rubber beads
4 • Fleurnaald

Rijg twee sinkers aan een fleurnaald en zet ze vervolgens op je leader. Maak je leader een beetje nat om dit klusje te vergemakkelijken.

Ze de stuitjes op de gewenste afstand op de leader. Bepaal de onderlinge afstand en hoever je ze van het lood plaatst.

Rijg nou twee big eye rubber beads over je fleurnaald en zet ze vervolgens op je leader. Je maakt gebruik van big eye beads omdat ze gemakkelijk vrij moeten komen bij een lijnbreuk.

Maak de sinker nat en schuif de bead er overheen. Plaats nou je rig, kwik link of big eye swiffel.

Plaats je tweede stuitje en je bent helemaal klaar. Je rig zit goed gefixeerd en door de sinkers zal het mooi op de bodem blijven liggen.
Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.