Flexibel tegenwicht

Het vissen met plastic aas is niet meer weg te denken uit de moderne karpervisserij. Het biedt namelijk vele voordelen tegenover "echt" aas. Een van de belangrijkste pluspunten is dat het langer en beter op je hair blijft zitten. Omdat veel mensen onzeker zijn over de werking, wordt de rubberen variant meestal ingezet in combinatie met natuurlijk aas.

Toch is de rubberen versie heel goed alleen in te zetten. Na een paar dagen lekker in je favoriete flavour te hebben gedobberd is het perfect te presenteren boven een bedje mais. Hier kan geen karper weerstand aan bieden!

Om je plastic aasje goed te bevestigen op je haak kun je heel goed gebruik maken van mini swivels. Naast enorm veel bewegingsvrijheid biedt het ook tegenwicht. Je rig zal dus mooi uitgebalanceerd zijn. Hierdoor zullen karpers bijna geen verschil kunnen merken tussen je rig en de losse aasdeeltjes op je voerstek.


cfimage

1 • Nylon of fluorocarbon
2 • Immitatie aas
3 • Mini swivels

cfimage

Pak zo'n 5 cm mylon of fluocarbon en haal dit door de mini swivel
  cfimage

Pak nou een scherpe boilienaald en haal deze door je plastic aas.

cfimage

Met de boilienaald trek je de lijn door het imitatie aas. Trek het stevig aan zodat het oogje van je mini swivel in het plastic aas verdwijnt.

cfimage

Knip de uiteinden van je nylon kort af (ongeveer 1 cm) en houd hier voorzichtig een aansteker bij. Zoals je kunt zien op de foto zal je nylon smelten en een bolletje vormen.

cfimage

Druk nou met je aansteker het bolletje plat. Het bolletje wordt mooi plat en vormt een perfecte stopper.

cfimage

Je kunt je aas nou monteren in een D-rig, of zoals op de foto schuivend over de haaksteel. Naast mais is deze methode op bijna elk aas toe te passen.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.