Het gemak van de kwik link

In de karperwereld worden met de regelmaat van de klok nieuwe producten uitgebracht die het voor ons makkelijker moeten maken om bepaalde handelingen te verrichten.  Bij mij verdwijnen veel van deze producten uiteindelijk toch weer uit de tacklebox omdat ik ze zelden tot nooit gebruik. Met de kwik link is dat een heel ander verhaal!

Bij vrijwel al mijn montages maak ik tegenwoordig gebruik van een kwik link. Dit handige product vormt de schakel tussen de hoofdlijn/loodmontage en mijn onderlijnmateriaal. Het zorgt ervoor dat je snel je onderlijnen kunt verwisselen. Ik monteer een gewone wartel (size 8) aan mijn hoofdlijn of leadcore. Deze trek ik in het inline lood of de loodclip. Aan deze wartel bevestig ik de kwik link.
Je kunt nu je onderlijnen standaard voorzien van een lusje in plaats van een wartel. De lus schuif je over de kwik link en je onderlijn zit vast.  Zelf gebruik ik wel altijd een stukje siliconenrubber om de verbinding af te schermen zodat ik er volledig zeker van ben dat de onderlijn niet los kan raken. Dit is mij overigens nog nooit gebeurd!

Hoe klein hij ook mag zijn, de kwik link is voor mij een van de prettigste producten gebleken in de laatste jaren. De kwik link wordt door diverse bedrijven verkocht en dus heb je genoeg opties om je eigen keuze hierin  te maken.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.