Het hoekje om

In het dagelijks leven heeft de uitdrukking “het hoekje omgaan“ bepaald geen fijne betekenis. Nu wil ik het vandaag niet over die manier van om het hoekje gaan hebben, maar meer over letterlijk het hoekje omgaan. Je lijn om een hoek heen vissen om nog iets specifieker te zijn. Ik heb zelf vrij veel op de randmeren gevist en daar zijn de stekken meestal niet meer dan een inham in een brede rietkraag. Recht vooruit vissen is dan normaal gesproken de enige optie. Langs de rietkraag vissen (wat vaak erg de moeite waard is!) wordt ontzettend lastig omdat je lijn op de hoek langs en tegen het riet komt te liggen. Een beetje run en je lijn snijdt door en dan zijn we nog niet eens aan het drillen...

Nu is er een vrij simpele en goedkope oplossing om op zulke stekken toch die hoek om te kunnen vissen zonder dat je het risico loopt dat je lijn kapot schuurt langs riet of andere obstakels die zich tussen je hengels en je stek bevinden. Het enige wat je nodig hebt is een bankstick, wasknijper en wat tape (en een waadpak om de bankstick later te plaatsen). De wasknijper tape je aan de bankstick vast met knijpkant naar boven. Zorg er wel voor dat de wasknijper dicht is als je deze vastmaakt aan de bankstick. Zo niet dan loop je het risico dat de lijn er tijdens een run alsnog uitkomt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 

cfimage
Tape een wasknijper aan een bankstick. Goedkoop en doeltreffend.


Vervolgens druk je de bankstick op een punt in de bodem waar je er zeker van bent dat de lijn volledig vrij ligt als deze vanaf de hengel en de bankstick richting de stek loopt.
 

cfimage
En zo leidt je de hoofdlijn in een hoek om het obstakel heen.

Loop of werp je rig naar de gewenste plek, druk de lijn in de wasknijper en je kunt je hengel vervolgens met een gerust hart op de steunen leggen. Als je een run krijgt dan is het natuurlijk wel zaak om eerst met de hengel richting bankstick te lopen voordat je begint met het opbouwen van de druk. Doe je dit gelijk dan zal de lijn losschieten en weer in contact komen met het obstakel waar je de lijn juist vandaan wilt houden.

 

cfimage
Weggekaapt om het hoekje ..

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.