In de mix

De komst van de boilie heeft erg veel verandert voor ons karpervissers. Karpers zijn er dol op, je vist relatief selectief en het is gemakkelijk op afstand te krijgen (werppijp en katapult). Bovendien houden we allemaal van gemak. Na het kopen van een zak bollen kun je zonder enige voorbereiding meteen door naar het water. Een echte introductie heeft dit aas niet meer nodig.

Toch kleven er ook een aantal nadelen aan de boilie. Vanwege de 'handige' vorm zullen karpers na een aantal slechte ervaringen dit aas kunnen mijden. Vaak zijn dit nu net de vissen die je graag vangt.

Op sommige wateren waar ik veel heb gevist was dit verschijnsel goed te merken. De ronde knikker leek zijn beste tijd te hebben gehad. Het niet meer vangen met boilies lag niet aan de smaak aangezien bijna geen enkele smaak meer vis op leverde.

Pas wanneer ik aan de slag ging met andere vormen leek het tij te keren. Dat het 'door de midden snijden' van je boilies meer vis op kan leveren is bij veel vissers al heel lang bekent. Maar waar ik vooral veel successen mee heb geboekt, is door het te mixen met de meest exotische kleuren, structuren, smaken en geuren. Denk hierbij aan tijgernoten, zoete mais, pellets, hennep, tonijn en liquids.

cfimage
Gevallen voor de mix


Het grote voordeel aan zo 'party mix' is dat het de karpers heel lang op de stek houd. Er zit namelijk altijd wel iets lekkers tussen. Vanwege de verschillende kleuren en groottes zullen de karpers het minder snel merken wanneer onder het aas een haak hangt. Kortom, ze zijn gemakkelijker te vangen. 

Probeer het eens op wateren waar alleen boilies niet meer het gewenste resultaat opleveren. Experimenteer met de samenstelling. Vanuit een boot of met een spomb is de mix goed te voeren en het zal snel vis aantrekken. Vanzelfsprekend ook de kleinere vissen als voorn of brasem maar ook dit trekt karper naar je stek.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.