Lock je boilie

Om je boilie goed op zijn plek te houden zijn er verschillende handige trucjes. Zo kun je bijvoorbeeld een loodhagel onderaan je hair plaatsen om te voorkomen dat je boilie terug schuift. Een nadeel hiervan is dat je de presentatie een stuk zwaarder maakt. Voor veel mensen is dit een groot nadeel omdat ze hun rig het liefst zo goed mogelijk uitbalanceren.

Op het forum kwam Patrick (carppassion) met een prachtige oplossing waarmee je rig erg discreet blijft, en je boilie geen kant meer op kan. Voor de mensen die dit hebben gemist wil ik deze tip natuurlijk niet onthouden.


Het is eigenlijk heel erg simpel. Je maakt om te beginnen de hair aan je rig een stuk langer. Verleng de hair precies met de diameter van de boilie die je wilt plaatsten. Wanneer je kiest voor een 20 mm boilie, wordt je hair dus 20 mm langer dan dat je hem normaal zal maken.


Rijg de boilie aan je boilienaald en vouw je hair dubbel zoals te zien is op de foto.

cfimage

Schuif nou je boilie over de hair.

 


Plaats in het oog van de hair en in de lus een boiliestopper het trek het geheel langzaam strak.
Je boilie kan nou geen kant meer op en het geheel is netjes weggewerkt.

Bedankt voor het delen Patrick!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.