Mix it!

De meeste vissers onder ons maken al sinds jaar en dag gebruik van verschillende visuele toevoegingen boven hun haakaas. Sommige gebruiken graag een snowman, andere houden het bij een imitatie maisje. Het visueel aantrekkelijk maken van je haakaas prikkelt de nieuwsgierigheid van de vis en kan je op sommige wateren meer vis opleveren. Naast de visuele kracht maak je met een pop-up boven je haakaas het geheel lichter. Nou is er een goede manier om zelf je boilie samen te stellen en zo een gestroomlijnde snowman te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is verschillende soorten boilie pasta's.

Boilie pasta's worden normaal gesproken veel gebruikt in de winter. Je kneed een beetje van dit goedje om je boilie en je bent verzekerd van een attractief laagje om je boilie wat langzaam afbrokkelt.  Deze pasta's zijn in vrijwel alle smaken te verkrijgen. Je hebt zelfs pop-up varianten.

cfimage
Je hebt pasta's in alle kleuren en smaken


Door de pasta van je favoriete smaak te mengen met een klein beetje pop-up pasta kun je een perfect uitgebalanceerd haakaas maken. Gebruik je voor de pop-up pasta een felle kleur, dan heb je meteen een opvallend geheel. Een beetje hetzelfde wat je bereikt met een imitatie maisje of een fel gekleurde pop-up.

cfimage
Kneed de pasta in de vorm die je wilt hebben


Het grote voordeel aan deze manier is natuurlijk dat je het kunt doceren en kneden als dat je zelf wilt. Wil je hem in de vorm van een dumbel? Een snowman? Of zo rond als een knikker? Niets is te gek! Bovendien kun je spelen met de hoeveelheid pop-up pasta. Je kunt hem nou precies uitbalanceren zodat hij langzaam onder zijn eigen gewicht naar de bodem zinkt.

cfimage
Vismeel onder, pop-up pineapple boven


Het voorbeeld wat je hierboven ziet is zo'n beetje een half om half mix. Hij zal langzaam afzinken en met de gele kant naar boven wijzen. Een beetje als een snowman, maar dan gestroomlijnder. Nou is alleen het grote nadeel van pasta, dat het heel erg zacht is, en dus snel oplost. Deze combi blijft misschien een uurtje aan je hair zitten. Niet ideaal….

cfimage
Koken die hap!


Gelukkig is pasta eigenlijk niet veel anders dan boiliedeeg. Wanneer je het gaat koken krijgt het een harde mantel en heb je een gewone boilie. Een minuutje in kokend water is al voldoende om je boilie 12 uur aan je hair te houden. Een hele lange nacht dus.

Geef het eens een kans. Naast dat het gewoon leuk is om je eigen haakaas te maken kun je het ook precies afstemmen op je eigen eisen. Speel met je favoriete kleuren, vormen en het gewicht en wie weet levert het je ook nog eens meer vis op!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.