On the surface

De zomer lijkt nu toch echt afgelopen te zijn. De weersverwachtingen voor de komende week laten zien dat de herfst niet al te lang meer op zich zal laten wachten. Voor het karpervissen is dat helemaal niet zo heel erg. De herfstmaanden kunnen namelijk met de juiste voorbereiding enorm productief zijn. De afgelopen maanden echter heeft mijn bivvy weinig van de waterkant gezien. In de loop van het voorjaar en de zomermaanden ben ik veel liever wat actiever aan het vissen. Ik mag bijvoorbeeld erg graag gaan penvissen en afgelopen voorjaar mocht ik in een kort tijdsbestek een aantal mooie vissen vangen. Lekker simpel, een tas, hengel, onthaakmat meenemen en gaan! Groot voordeel hiervan is dat je op deze manier in een vrij kort tijdsbestek grote delen van een water af kunt speuren en bevissen. Iets wat natuurlijk een stuk lastiger gaat als je het hele kampement al hebt staan.

Wat ik de afgelopen maanden ook regelmatig naast het penvissen heb gedaan is oppervlaktevissen. Wat mij betreft veruit de meest spannende manier van karpervissen. Vooral de warme zomeravonden lenen zich hier prima voor. Overdag in de zon zullen de karpers het oppervlak opzoeken en als het 's avonds wat afkoelt is het vaak de moeite waard om wat kattebrokken het water in te knallen.

cfimage
Ze zijn er dol op!


Poosje geleden vertrok ik 's avonds na een warme dag naar een klein plasje om een paar uurtjes te gaan oppervlaktevissen. Bij aankomst schoot ik met de katapult een paar handen brokjes het water in. Tijdens het in orde maken van m’n hengel hoorde ik achter me wat geluiden van het wateroppervlak komen. In eerste instantie dacht ik dat de eenden en meerkoeten de brokjes hadden gevonden, maar al snel hoorde ik het kenmerkende geslurp van aan het oppervlak azende karpers. Toen ik me omdraaide telde ik een viertal karpers die zich tegoed deden aan de brokjes. Er was letterlijk nog geen minuut verstreken sinds ik de brokjes het water in had geschoten... Zo snel kan het dus gaan!

cfimage
Het kan heel snel gaan


De komende maanden zullen de rollen van mijn visuitrusting weer omgedraaid worden en zal de penhengel hoogstwaarschijnlijk tot het voorjaar in de schuur blijven. Aan de ene kant jammer omdat het struinende vissen zeker mijn voorkeur heeft. Aan de andere kant, straks als het kouder wordt en het echt herfst wordt dan is het natuurlijk ook niet verkeerd om in de bivvy bij een kachteltje te zitten en te wachten op een fluiter. Het heeft allemaal zo z’n charmes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.