Plastic on top

Het gebruik van plastic aas is de laatste jaren steeds populairder geworden binnen de visserij. De vaak fel gekleurde aasjes worden meestal gecombineerd met echt aas, zoals een boilie, tijgernoot of andere particles. Dit geeft het aas een extra visuele aantrekkingskracht. De meeste vissers durven het nog niet aan om enkel met plastic te vissen en ik moet bekennen dat die drempel voor mij ook hoog is. Ik weet echter dat er goede resultaten mee geboekt kunnen worden.

De reden hiervoor zal waarschijnlijk liggen in de felle kleuren van de aasjes waardoor de vissen uit interesse het aas oppakken. Niet gek dus dat er steeds meer aassoorten worden nagebootst. Denk hierbij aan mais, maden, particles, boilies en zelfs brood voor de oppervlaktevisserij.

cfimage
Nét dat beetje extra aantrekingskracht


Zelf voorzie ik mijn haakaas graag van een plastic maiskorrel om zo de nieuwsgierige karpers te verleiden tot een aasopname. De beste ervaringen heb ik met de rood/oranje of witte maiskorrels. Deze vallen goed op en zeker op een donkere bodem. Zodra je de popup versie gebruikt blijft deze mooi bovenop het aas liggen waardoor ze beter zichtbaar zijn. Ik ben er van overtuigd dat ik door het gebruik van deze maiskorrels al meerdere bonusvissen heb gevangen.

cfimage
Gevangen met een boilie i.c.m. een immitatie maisje


Het gros van deze producten komt uit de stal van enterprise tackle. Deze producten zijn gewoon goed en met het jaar komen er meer bij. Laatst kwam ik in de schappen echter nog een andere optie tegen die ik erg interessant vond en met jullie wil delen. In het ‘feedervak’ hing namelijk een pakje met 40 maiskorrels van het merk Balzer. Deze korrels zouden volgens de verpakking drijven. Nu blijkt uit mijn eigen test dat ze zeer licht zijn, maar wel heel langzaam zinken. Toch is het een interessante optie, omdat je 3 a 4 euro betaald voor een pakje van 40 stuks (ter vergelijking; een pakje van enterprise tackle is 4 euro voor 10 stuks). Daarnaast valt er onder dit pakket nog meer leuks te vinden voor de creatievelingen onder ons.  ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.