PVA Bags

Wanneer je gebruik maakt van een pva bag kun je een heel attractieve, compacte voerplek creëren waar jouw aas precies tussen komt te liggen. Perfect gecamoufleerd en niet te weerstaan voor hongerige karpers. Wanneer je hem goed vult, kun je er ook nog eens erg ver mee werpen. Het grote nadeel van pva bags is dat het een intensief klusje is om ze goed te vullen.

Wanneer je het grondvoer klaar hebt kun je beginnen met vullen. Let wel op dat het grondvoer niet nat mag zijn. Je pva zakje zal dan meteen wegsmelten. Wel kun je het grondvoer flavouren met flavours op olie basis. Zolang het maar niet té nat is.

Open nou je pva bag en pak hem vast zodat je hem gemakkelijk kunt vullen.


Gooi nou het eerste laagje grondvoer in de pva bag zodat er een laagje van zo'n drie centimeter in de bag ligt. Dit kan met je handen maar gemakkelijker is een klein voerschepje.


Druk nou het onderste laagje heel stevig aan. Op deze manier maak je de bodem van de pva bag erg stevig.

cfimage

Hang nou alleen je lood erin en leg deze op de eerste laag grondvoer. Je haak kun je aan het randje van je bag laten hangen. Wanneer je meteen je haak naast je lood legt, is de kans erg groot dat het geheel in de war komt te liggen tijdens het oplossen van de bag.


Je kunt nou weer verder gaan met vullen. De hoeveelheid voer is afhankelijk van de lengte van je bag en de rig. Hoe verder je rig van het lood verwijderd is, hoe beter. Probeer om de drie cm het grondvoer stevig aan te drukken.

Stop nou je haak/boilie in de bag en dek dit af met de laatste laag voer. Denk er wel aan, dat hoe meer voer je erin doet, hoe zwaarder de bag zal worden.


Draai nou je zakje strak dicht en maak het vervolgens nat met wat speeksel. Houd dit even goed vast en je zult merken dat na een paar minuutjes het zakje mooi strak dicht is gesmolten.


Er zit nou alleen nog wat lucht in de bag. Dit kan ervoor zorgen dat je bag niet snel genoeg zal afzinken en het voer zich niet mooi zal verspreiden op de bodem. Dit is heel gemakkelijk te verhelpen door de twee hoekjes eraf te knippen en alle lucht eruit te duwen.


Je pva bag is nou klaar. Zoals je kunt zien op de foto is het een mooie compacte en gestroomlijnde bag geworden, die je met een hengel van rond de 3 pond gemakkelijk 80 meter ver weg kunt gooien.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.