Richtpunt in de duisternis

De vissers onder ons die op groot water vissen of gevist hebben zullen het misschien al wel eens hebben meegemaakt, verdwalen op het water. Dit klinkt gelijk heel heftig, maar het kan soms zo donker zijn dat je in de nachtelijke uren moeite hebt om je stek terug te vinden na het uitvaren van een lijn of, mooier, het drillen van een vis.

Ik weet meerdere voorbeelden te noemen van vissers die tijdens hun visserij op (tamelijk onbekende) grotere wateren in het donker zo gedesoriënteerd zijn geraakt dat ze erg veel moeite hadden om de stek terug te vinden. Een dergelijke gebeurtenis kan hilarisch zijn voor je vismaten, maar in het geval van rivieren of grote stuwmeren ook een probleem vormen. Zeker wanneer je alleen vist. Het is daarom aan te raden om ten alle tijden een lamp op je stek te plaatsen zodat je de stek weer terug kunt vinden. Echter, het is soms niet erg handig om een felle lamp in te zetten wanneer je het liefst niet gezien wordt door andere vissers of controleurs. Hiervoor maak ik gebruik van een simpel fietslichtje. Dit knipperende of continu brandende lampje is eenvoudig op een stormpaal of bankstick (onder je piepers) te plaatsen waardoor je ook in het donker precies weet waar je moet zijn, zonder al te veel aandacht te trekken.


Dankzij het fietslichtje, dat je al voor een paar euro kunt aanschaffen, weet ik de weg naar mijn tent veilig terug te vinden in de donkere nachten en het neemt nog weinig ruimte in ook!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.