Snelmontage PVA zakje

PVA sticks zijn een uitstekend hulpmiddel om een kleine hoeveelheid voer precies naast de rig te krijgen. Op welke diepte of plaats je ook vist, de kans is groot dat een passerende vis jouw ‘hoopje’ voer niet aan zich voorbij kan laten gaan en de vis zit direct bovenop je haakaas.

Er zijn meerdere manieren om een PVA zakje te monteren aan je rig. Zo kan je met een fleurnaald de onderlijn door het zakje halen, de haak gewoon in het zakje prikken of werken met PVA tape om het zaakje vast te maken. Ik wil jullie hier nog een andere manier laten zien waarmee je een PVA zakje op een eenvoudige, en zeer snelle, wijze kunt bevestigen. Deze wijze is met name geschikt voor het vissen onder kantjes, vanuit de boot of met een voerboot.


Stap 1: Prik de haak in de onderkant of zijkant van het PVA zakje.


Stap 2: Leg de onderlijn naast het PVA zakje en maak met je vingers een lusje ter hoogte van de knoop van het zakje. Leg dit lusje vervolgens over de knoop.


Stap 3: Trek de onderlijn strak en zorg dat het lusje achter de knoop zit.


That’s it. De onderlijn loopt nu strak langs je PVA zakje en zal hierdoor naast of onder het voer komen te liggen. Doordat je werkt met een lusje zal er ook geen knoop in de onderlijn verschijnen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.