The boilie reloaded

Met het koude weer is het tijd alle trucs uit de bekende trukendoos te toveren. Karpers bewegen weinig en zijn moeilijk aan het azen te krijgen. Attractief aas kan een nieuwsgierige karper over de streep trekken. Nou is er een leuke methode om een bestaande boilies nét wat aantrekkelijker te maken dan dat hij al is. Het kost je een kwartiertje aan tijd maar het is het meer dan waard.

Voor je begint heb je zo'n 250 gram boilies nodig. Bij een 20 mm bol komt dit neer op ongeveer 40 boilies. Om deze boilies te verpulveren kun je gebruik maken van een blender of je Krusha. Zorg ook voor een ei en je favoriete winter flavour.


cfimage

Breek het ei en doe dit samen met je flavour in een ruime kom. De hoeveelheid hangt af van het soort flavour dat je gebruikt. De verhouding is vaak terug te vinden op de verpakking. Klop met een garde het hele 'zwikkie' goed door elkaar.

cfimage

Pak nou je Krusha of blender en verpulver de boilies tot je alleen maar boilie kruim overhoud. Hoe minder grove stukken, hoe beter.

cfimage

Voeg nou je geklopte ei/flavour toe aan de verkruimelde boilies

cfimage

Begin met kneden en zorg ervoor dat je uiteindelijk een mooie stevige bal hebt. Belangrijk is dat al het boilie kruim weer aanvoelt als boiliedeeg. Hierna leg je de bal in een ruime bak en verdeel je het deeg over de bodem. Probeer het deeg gelijkmatig uit te smeren zodat het overal even dik is. Laat dit even 10 minuten staan. Op deze manier zal het deeg al lichtelijk opstijven.

cfimage

Na het drogen plaats je de bak in een magnetron. Zet de tijd op ongeveer een minuut. Na deze minuut plaats je de schaal een half uurtje in de koelkast zodat de deeg rustig af kan koelen.

cfimage

Met een scherp mes kun je de 'deegplak' in bijvoorbeeld mooie blokjes snijden. Lekker dressuurdoorbrekend!

cfimage

Zoals je kunt zien kun je uit 40 boilies een aardige schaal haakaasjes maken. Aangezien het in de wintermaanden niet nodig is veel te voeren kun je er met een gerust hart wat om je haakaas gooien. Natuurlijk kun je er ook heel goed een PVA bag mee vullen.

cfimage

Na het drogen / luchten kun je de boilies in een sealbag bewaren. Op deze manier kun je heel gemakkelijk het grootste gedeelte van de lucht eruit persen en blijven ze langer goed aan het water. Natuurlijk zijn ze ook gewoon weer in te vriezen voor wanneer je alvast een lading wilt maken voor een volgende sessie.

cfimage
Onweerstaanbaar!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.