Tijgernoten & PVA

Deze kleine aardnoten kunnen op veel wateren heel erg verrassend werken. De meeste karpers zijn gek op tijgernoten en het is een relatief goedkoop aasje. Een pva stick zorgt ervoor dat je altijd voer bij je rig hebt liggen, beschermt je haak tegen troep op de bodem en je rig zal tijdens de worp niet snel in de knoop raken. Een aantal leuke pluspunten. Helaas zijn deze niet te combineren…. of toch wel…?

Tijgernoten moet je na het koken nat bewaren. Laat dit nou net het grote probleem zijn? Pva schijnt namelijk niet zo goed tegen vocht te kunnen. De nootjes zullen binnen een luttele seconden het pva laten smelten. Nou kun je nootje voor nootje droogmaken met een handdoek en vervolgens voorzichtig verpakken met PVA, maar het kan veel gemakkelijker.

cfimage
Wat zout bij de tijgernoten en je pva blijft intact


Om er voor te zorgen dat de pva niet meteen smelt, doe je een aantal noten in een klein bakje met water en gooi hier een flinke hand zout bij. Roer dit even goed door elkaar en je bent klaar.

cfimage
Even roeren en klaar is Kees...


Zout is altijd gemakkelijk om bij je te hebben. Net als bij ons eten versterk je hiermee namelijk de smaak van het aas(denk aan je stick- of spodmix). In dit geval zorgt het zout er ook voor dat de pva bag niet meteen zal smelten. Een soort beschermlaagje zeg maar.

Je kunt nou op je dooie gemakje verschillende zakjes klaarmaken zonder bang te zijn dat het water de pva bag laat smelten. Wel zo gemakkelijk.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.