Zo repareer je een rubberboot

Het kan iedereen zomaar overkomen. Ben je net lekker bezig met het uitvaren van je lijnen of de stek aan het verkennen met de boot, vaar je terug naar de kant en je hoort opeens een vreselijk schurend geluid. Jawel, je bent zojuist over een steen of tak gevaren met als gevolg schade aan de rubberboot. Aan een lekke boot heb je niet veel dus de sessie valt in het water, toch? Gelukkig hoeft dat zeker niet het geval te zijn en in dit artikel vertel ik je hoe je snel je rubberboot kunt repareren.

Het overkwam Frank onlangs weer eens tijdens een gezamenlijke sessie. De bodem van zijn rubberboot liep een diepe kras op van een tak onderwater. Het materiaal was nog niet helemaal doorgescheurd, maar het canvas in het pvc was wel beschadigd. Om te voorkomen dat deze verder zou scheuren of wel zou gaan lekken moesten we hier actie ondernemen en de rubberboot plakken.

Tear-Aid type A en B
Tear-Aid type A en B

De reparatiesets die meegeleverd worden bij de aanschaf van een boot zijn prima als je alle tijd hebt om de lijm te laten drogen. De 1 componentenlijm die meegeleverd wordt om je rubberboot te plakken is alleen al lang over datum tegen de tijd dat je hem nodig hebt en de kleefkracht is tegen die tijd ronduit beroerd geworden. 1 componentenlijm komt ook als het nog vers is vrij makkelijk los en het is een drama de lijmresten te verwijderen als je daarna een permanente reparatie wil doen met een 2-componenten lijmsysteem.

De oplossing ligt in een product genaamd Tear-Aid. Dit is een zelfklevende plakker die ondanks zijn fragiele uiterlijk echt enorm sterk en taai is. Het is ook doorzichtig waardoor het een nette indruk achterlaat als reparatie. Een pakje blijft jarenlang goed en past makkelijk op de bodem van elke vistas. Ik heb dit materiaal dan ook bijna altijd bij mij als ik een nachtje pak of langer weg ben. Een reparatie met dit materiaal is prima geschikt als permanente reparatie. De plakker is een groot vel waar je zelf op maat een plakker uit kunt knippen en daardoor is het geschikt voor tientallen kleine of enkele grote reparaties.

Er wordt een alcoholdoekje meegeleverd om de plek schoon te maken
Er wordt een alcoholdoekje meegeleverd om de plek schoon te maken

Tear-Aid is er in twee verschillende soorten, namelijk type A die verpakt is in een goudkleurige verpakking en type B in een zilverkleurige verpakking. Voor de boot heb je type B nodig. Deze variant is bedoeld voor PVC en Vinyl (feitje; rubberboten zijn niet van rubben, maar van PVC). Type A heeft mijn Frankrijksessie ooit een keer gered toen de achterkant van mijn bivvy plots uitscheurde tijdens het opzetten en er een gat boven mijn stretcher ontstond. Ja ik moest de tent tijdelijk afbreken en na reparatie weer opzetten, maar de tent is daarna nog jaren meegegaan met deze reparatie.

De A-variant, met de goudkleurige verpakking, is bedoeld voor alle andere stoffen en materialen behalve PVC en Vinyl. Daar kan je dus bijvoorbeeld je tent, regenjas, vistas, neopreen of rubberen waadpak, laarzen etc. mee plakken. Het is dus aan te raden om deze producten standaard bij je te hebben, zeker bij langere sessies waar de kans op een probleem navenant groter is.

Zo plak / repareer je een rubberboot

Maar hoe gebruik je de Tear-Aid voor een (spoed)reparatie aan je boot? Dat zal ik je in de volgende stappen uitleggen:

  • Haal de boot uit het water en maak het te behandelen oppervlak goed schoon en droog. Gebruik het meegeleverde alcoholdoekje om alle vetten en minuscule vuilresten te verwijderen op de plek van de reparatie.

Ontvet de plek en laat de alcohol goed opdrogen

  • Laat de alcohol goed, minstens 5 minuten, opdrogen. Zeker als het canvas zichtbaar is zoals hier het geval was.

Knip met een scherpe schaar een plakker op maat

  • Knip met een scherpe schaar een plakker op maat die ruim over de beschadiging heen valt. Een fox kartelschaartje is echt wonderbaarlijk geschikt voor dit doel. Het materiaal is namelijk heel taai.

Zorg dat de plakker zonder plooien over de plek van de reparatie wordt aangebracht

  • Zorg dat de plakker zonder plooien over de beschadiging komt te liggen en wrijf deze met de hand uit zodat er geen luchtbellen onder blijven zitten. Druk de plakker nu stevig aan en laat het een uurtje rusten/drogen voordat je de boot weer in gebruik neemt.

Druk de plakker goed aan en zorg dat er geen luchtbellen onder zitten

Tear-Aid is een uitstekend reparatiemiddel waarmee je het lek of de beschadiging voor jaren kunt dichten. In sommige gevallen kan het alsnog wenselijk zijn om een grote plakker van PVC doek aan te brengen. Als je in dit geval de Tear-Aid moet verwijderen doe je dat met een paar stevige nagels en wat kracht. Op die manier krab je de lijm eenvoudig weg en kan je de plakker vervangen voor een permanente plakker met 2 componenten lijm. Deze zal uiteindelijk nooit meer los komen en maximale stevigheid bieden.

Het eindresultaat, een goed geplakte boot die klaar is om te varenHet eindresultaat is een degelijke plakker waarmee je snel weer kunt varen

Vergeet de tijdelijke ducktape reparaties dus maar snel. Die laten alleen een vieze lijmlaag achter en zorgen echt niet voor een goede oplossing. Zorg ervoor dat je een fatsoenlijke reparatie uit kunt voeren aan de waterkant en zelf je rubberboot kunt plakken. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het product goed door om je te verzekeren van de juiste manier van aanbrengen.

Wil je weten hoe je zelf je rubberboot goed kunt onderhouden? Check dan dit artikel.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.