logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
pduivenb  
#1 Gepost : vrijdag 17 januari 2014 21:00:15(UTC)
pduivenb


10 ponder

Lid sinds: 7-3-2011(UTC)
Berichten: 83

Feedback gevraagd ;-)

We zijn weer bezig met het maken van het boilie recept voor aankomend jaar. Wat vinden jullie van de het volgende recept. Ons doel is dat ie het hele jaar door gebruikt kan worden en moet natuurlijk goede te rollen zijn.

Polenta gries 20%
Tarwe gries 15%
Soja vet 15%
Volkorenbloem 20%
Polenta bloem 15%
Geroosterde hennep 15%

Naast bovenstaande basis zal het volgende worden toegevoegd
Leverpoeder 5%
Biergist 5%
Pineaple flavour 6ml
50 ml boaster
sweetner 1/2%
Ei compound 10%

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 17 januari 2014 21:09:33(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Sponsor
FisherDaniel  
#2 Gepost : zondag 19 januari 2014 21:54:44(UTC)
FisherDaniel


25 ponder

Lid sinds: 9-8-2012(UTC)
Berichten: 595

Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
Ziet er goed uit, maar vanwaar de combinatie zoet + lever? en ik heb geen ervaring met biergist.. wat is dit voor een voordeel?
Doe je ding, Vang vis.
Neem ook een kijkje op ons youtube kanaal!
http://www.youtube.com/user/DwFishingTeam?feature
pduivenb  
#3 Gepost : maandag 20 januari 2014 07:53:30(UTC)
pduivenb


10 ponder

Lid sinds: 7-3-2011(UTC)
Berichten: 83

Lever vanwege de attractie en voedings waarde. En inderdaad misschien niet een allerdaagse combi met zoet maar misschien juist daarom wel ;-)

Biergist vanwege de suikers en voedingswaarde.
Michael Horn  
#4 Gepost : dinsdag 21 januari 2014 01:16:01(UTC)
Michael Horn


20 ponder

Lid sinds: 4-6-2012(UTC)
Berichten: 307

Bedankjes: 2 keer
Is 5 keer bedankt in 3 post(s)
Vanwaar ei compound over verse eieren? Ik doe het zelf ook omdat dit me aangeraden is maar kan je ook onderbouwen waarom het jou voorkeur heeft?
ronald308  
#5 Gepost : dinsdag 21 januari 2014 03:34:00(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Mag ik vragen hoe jullie bij deze boiliemix komen?

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 21 januari 2014 13:23:03(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
pduivenb  
#6 Gepost : dinsdag 21 januari 2014 07:32:01(UTC)
pduivenb


10 ponder

Lid sinds: 7-3-2011(UTC)
Berichten: 83

Ei-Compound zullen we dit jaar voor het eerst doen. Altijd met eieren gewerkt, dt willen we proberen. Het lijkt in ieder geval makkelijker om mee te werken. Nu nog afwachten wat de resultaten zijn.

En hoe we bij deze mix zijn gekomen? Tja, het is grotendeels een mix die we afgelopen jaar ook hebben gebruikt en goede resultaten mee hebben geboekt. Deze mix hebben we nu weer iets aangepast. Om de vorige mix atrractiever te maken in dezelfde samenstelling gingen de kosten vors omhoog. Door wat ingredienten aan te passen denken we de attractie en voedingswaarde te hebben kunnen verhogen tegen een minimale prijsstijging per KG.
ronald308  
#7 Gepost : dinsdag 21 januari 2014 13:25:59(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Kijk dr zit dus toch wel een idee achter.
Ik dacht ze hebben zomaar wat ingredienten bij elkaar gekapt en dan mogen wij er een boiliemix van maken haha.
Ik weet niet of die 5% leverpoeder wel wat doet op zon grote basismix
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
l-o-r-e-n-z-o  
#8 Gepost : dinsdag 21 januari 2014 19:56:00(UTC)
l-o-r-e-n-z-o


30 ponder

Lid sinds: 28-8-2012(UTC)
Berichten: 725

Bedankjes: 8 keer
Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
Roland
Je kan maximum tot 10% leverpoeder per kg mix gebruiken gebruik je er meer dan gaan de vangsten echt naar beneden ik heb het al een paar keer getest op een runwatertje waar ik vroeger soms vistte.
Vraag me niet hoe het komt maar het is zo Schamen ik gebruik meestal 9% wel wat schadelijk voor de portemonnee .
MVG Lorenzo
ronald308  
#9 Gepost : woensdag 22 januari 2014 07:17:17(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Het is idd een duur goedje daar ben ik vorig jaar ook achter gekomen,maar het werkt welLike .
Maar wat ik bedoel is komt die 5%leverpoeder wel over, het is zo te zien de enige smaakmaker in de mix
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
pduivenb  
#10 Gepost : woensdag 22 januari 2014 07:42:13(UTC)
pduivenb


10 ponder

Lid sinds: 7-3-2011(UTC)
Berichten: 83

Ten eerste ligt het er natuurlijk aan wat je onder smaakmakers verstaat. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben is hoeveel smaakmakers je dan zou moeten hebben in jouw ogen? Zoals ik naar de bol kijk zitten er voldoende voedingstoffen in, het is geen "lege" bol. En qua smaak makers buiten de ingredieneten om van de basis mix zie ik hennep, lever, aminol van de boaster. Biergist en flavour kunnen over discusseren denk ik.

Maar ik ben erg benieuwd hoe jij er tegenaan kijkt. Daar zet ik het ook hier neer natuurlijk ;-)
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.