logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
ozzy  
#1 Gepost : woensdag 26 februari 2014 14:13:21(UTC)
ozzy


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 13-1-2012(UTC)
Berichten: 3

ik ben opzoek naar 1 a 2 vissers die vrij zijn of zich vrij kunnen maken 13-20 april.
het is een prachtig water van 18ha dat max 4vissers toelaat en dit maar 13weken in een jaar!
ikzelf ben er al geweest en weet al een hele hoop van dit water.
indien je interesse hebt laat maar horen.
250euro/man, douche is wel aanwezig en zie hieronder de huisregels die meer dan genoeg zeggen.

grtz
1) Winst: In tegenstelling tot zowat elk water dat wordt uitgebaat, is het niet de bedoeling van de eigenaars om munt te slaan uit de visserij op Lac de Fragne. Niemand moet zijn brood verdienen d.m.v. de uitbating van het meer. Het domein werd niet aangekocht om commercieel geëxploiteerd te worden, wel als privé-domein / vakantieverblijf.




2) Rust: Wij werken met groepjes van slechts 3 man per week, op 17 hectare water. Er worden tegenwoordig maximaal 13 weken per jaar besproken. Waar vind je dat nog? De meeste betaalwaters met een vergelijkbaar wateroppervlak laten 20, of soms zelfs 24 man per week toe, gedurende bijna het hele jaar. Rust staat centraal, zowel voor vissen als vissers.




3) Vrijheid: er zijn 9 zones waaruit men kan kiezen. Niemand hoeft op voorhand een stek te boeken en niemand moet de eigenaar op de hoogte stellen wanneer hij (of zij?) beslist om te verkassen. Zolang de zitzones gerespecteerd worden, is er niets aan de hand! Vissers kunnen dus in alle zelfstandigheid en beslotenheid onderling overleggen wie waar zit of wie waarheen verkast. Ga uw gang...




4) Natuurlijke stekken: op Fragne geen voorgemaakte stekjes, bestaande uit een mooi geknipt grasveldje of voorzien van gravel en naambordjes. Alles is zo natuurlijk mogelijk gehouden voor de échte karpervisser. Wees dus niet verwonderd als je je tent moet neerpoten in het dauwe gras, of aan de rand van het bos. De steknummers (kleine, blauwe plaatjes) zijn subtiel vlak boven het waterniveau aangebracht.




5) Zuiver bestand: net omdat we geen commerciële belangen hebben, zijn wij geenszins van plan een overstocked water te verwezenlijken waar gestolen rivierberen hun baantjes trekken. Een gezond, evenwichtig karperbestand is een must. Dat betekent dat er heus wel een mooi aantal beren zwemmen, maar dat ook de jongere, kleinere karpers alle kansen krijgen om op een natuurlijke manier door te groeien en de opvolging te verzekeren. Wees dus wel gewaarschuwd (!): op dit meer zwemmen grote mooie vissen rond, maar degenen die puur voor de gewichten vissen, raad ik aan om een 'écht' betaalwater op te zoeken waar het bestand kleine vissen per opzet serieus gereduceerd werd.




6) Avontuur: Neen, u kunt niet met de wagen tot op uw stek. Het zal werken worden voor uw vis! Fragne is een meer, omringd door bomen, weiden en uitgestrekte velden. 5 van de 9 zones zijn uitsluitend bereikbaar per boot. Ook hiervoor werd bewust gekozen, want op die manier krijgen idioten die aan illegale karpertransport doen het wel héél erg moeilijk. Eens men de auto achter zich heeft gelaten, bevindt men zich in de onaangetaste Franse natuur. Plaats uw tent in een van de beboste armen van het meer en word 's ochtends wakker door het getrappel van wilde herten of het geslurp van dorstige everzwijnen!

7) All-inclusive-formule: tegenwoordig mag je nog geen scheet laten of je moet er al extra voor betalen. Op Fragne geen gedoe met muntjesmeters om vijf minuten te mogen douchen, geen teller die loopt wanneer je je batterijen wil opladen, ... Daarbovenop ligt er nog eens een perfect onderhouden en verzekerde Jeanneau platbodem van 3.5 meter voor je klaar ook.

8) Geen randactiviteiten: geen cafeteria, geen clublokaal met honderden vangstberichten en foto's, geen materiaal- en boiliewinkeltje ter plekke, geen merchandising ... Laat ons maar heel gewoon doen, lekker vissen en van de natuur genieten. Laat ons dat steeds commerciëler wordende karpercircusje maar eventjes ver achterwege laten! Dit is tevens de reden waarom er ook geen dieptekaarten en visgerief ter beschikking gesteld worden. Is het niet veel leuker om zaken zelf uit te zoeken en bij te leren in plaats van alles op een bordje aangeboden te krijgen? Uiteraard betekent dit niet dat er niet geïnformeerd mag worden...

9) Geen advertising: Fragne adverteert niet. Noch via het internet of fora, noch via magazines. Dat bepaalde vissers een verhalend artikel schrijven over hun visserij op het meer of een filmpje ineen steken, is hun eigen keuze. Er wordt hen telkenmale expliciet gevraagd niets te vermelden aangaande exacte locatie, boekingen of gegevens.



10) Reservaat: na overleg werd besloten om de uitloper van de lange arm in te kleuren als reservaat. Hier vertoeven namelijk nogal wat dieren, en dit is ook de plek waar de meeste everzwijnen en herten hun dorst komen lessen. Bovendien verdienen de karpers ook een safezone. Iets wat je maar weinig zult tegenkomen op een commercieel water.


11) Kennis van zaken: De beheerder verdiept zich sinds kort in uiteenlopende literatuur over visstandbeheer en vijverbeheer, zodat het meer in de toekomst zo goed en natuurlijk mogelijk beheerd kan worden. Een gezond en gevarieerd visbestand blijft de prioriteit hebben. Niet alleen karpers, maar ook grote voornpopulaties, machtige roofvissen en slijmerige zeelten mogen er een huisje bouwen!
Sponsor
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.