logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
beumertje  
#1 Gepost : zaterdag 15 november 2014 08:04:39(UTC)
beumertje


15 ponder

Lid sinds: 21-8-2014(UTC)
Berichten: 124
Man
Nederland
Locatie: in de achterhoek

Bedankjes: 3 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Ik zit er aan te denken om een voorraad boilies in te slaan, maar denk dat de meesten volgend jaar dan pas gebruikt gaan worden.
Heeft dit effect op de versheid/hardheid van de boilies? Ze worden geleverd in zakken, en na openen bewaar ik ze zelf in een afgesloten emmer.
Sponsor
Sander Bierglas  
#2 Gepost : zaterdag 15 november 2014 11:16:25(UTC)
Sander Bierglas


20 ponder

Lid sinds: 22-1-2013(UTC)
Berichten: 200

Mijn ervaring is dat ze na een tijd in een emmer wat harder worden, maar hoeft geen probleem te zijn. Maar waarom ready mades?
Grote vriezer regelen, paar winter zondagjes bollen draaien en vriezer volpompen. Veel leuker man!
DUSSSS.............IK DENK IK ZEGGET FF
Sander Bierglas  
#3 Gepost : zaterdag 15 november 2014 11:19:18(UTC)
Sander Bierglas


20 ponder

Lid sinds: 22-1-2013(UTC)
Berichten: 200

Of als boilies draaien niet je ding is freezerbaits kopen. Hoef je je nooit zorgen te maken over versheid en hardheid.
DUSSSS.............IK DENK IK ZEGGET FF
Flo  
#4 Gepost : zaterdag 15 november 2014 18:24:39(UTC)
Flo


25 ponder

Lid sinds: 25-9-2012(UTC)
Berichten: 544
België

Bedankjes: 5 keer
Is 40 keer bedankt in 39 post(s)
daar zal hij hoogstwaarschijnlijk wel aan gedacht hebben, ik denk eerder dat hij (net zoals ik trouwens) niet direct over een grote vriezer kan beschikken Knipoog
beumertje  
#5 Gepost : zaterdag 15 november 2014 20:00:46(UTC)
beumertje


15 ponder

Lid sinds: 21-8-2014(UTC)
Berichten: 124
Man
Nederland
Locatie: in de achterhoek

Bedankjes: 3 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Ja dat klopt Flo, ik heb geen grote vriezer, deze is al aan de kleine kant voor het normale spul.

Sander
Iets harder is denk ik niet erg maar moeten niet knikker hard worden. Grotere vriezer is niet echt een optie vind ik. Vriezer boilies hebben dan wel het grote versheid voordeel.
Zelf boilies maken heb ik eerder wel eens geprobeerd met trouvit ed maar nooit. Een succes geworden.

Heb nu boilies die me tot nu toe (wel sinds kort) goed bevallen en zijn nu euro de kg goedkoper tijdelijk vandaar dat ik erover aan het denken ben. Een voorraad is bij mij +/- 20 kg
Sander Bierglas  
#6 Gepost : zondag 16 november 2014 11:46:19(UTC)
Sander Bierglas


20 ponder

Lid sinds: 22-1-2013(UTC)
Berichten: 200

Zonder plek voor een vriezer houd het op natuurlijk. Als je de boilies dan in zakken koopt zou ik ze in ieder geval ook in de zakken bewaren.
DUSSSS.............IK DENK IK ZEGGET FF
Carpphoto  
#7 Gepost : zondag 16 november 2014 15:43:50(UTC)
Carpphoto


15 ponder

Lid sinds: 17-8-2014(UTC)
Berichten: 110
Man
Nederland
Locatie: Gelderland

Bedankjes: 4 keer
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Zeezout kopen, en rijst. Eenmaal de zak opengeknipt, dan in een emmer, zout erbij en rijst erbij.
Beide nemen vocht op en zout versterkt de smaak van de boilie ook nog eens.
nadeel: de boulie kan heel hard worden, als dat een nadeel kan zijn, tenminste. Ik ken jouw situatie niet.
Op sommmige plekken en/of momenten worden zachte boilies eerder genomen dan harde en omgekeerd.
Hou kleinere zakjes apart zou ik zeggen (van 1 kg) als zinkend haakaas en geopende zakken als voerboilies gebruiken.
---------------------------------------------
http://carpphotopassion.wordpress.com/
beumertje  
#8 Gepost : zondag 16 november 2014 20:50:55(UTC)
beumertje


15 ponder

Lid sinds: 21-8-2014(UTC)
Berichten: 124
Man
Nederland
Locatie: in de achterhoek

Bedankjes: 3 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Nee dat klopt. Ja zolang de zakken dan niet geopend zijn wel,daarna in emmers doe ik normaal.
Carpphoto, is dit niet de manier op freezers langer te kunnen bewaren? Zelf hebben heel harde boilies niet mijn voorkeur, vis bijna altijd met een pva netje met schilvers en gebroken boilie er in. Gaat wat makkelijker met zachtere boilies
Carpphoto  
#9 Gepost : maandag 17 november 2014 05:37:10(UTC)
Carpphoto


15 ponder

Lid sinds: 17-8-2014(UTC)
Berichten: 110
Man
Nederland
Locatie: Gelderland

Bedankjes: 4 keer
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Nee,

geldt niet alleen voor freezers, iik voor gewone boilies.

Ook harde boilies kun je klein krijgen: zakmes of boiliecrusher. Vooral dat laatste werkt goed: in 1 keer meerdere boilies.
Er zijn ook goedkopere crushers die het net zo goed doen.

suc6

Frenk
---------------------------------------------
http://carpphotopassion.wordpress.com/
beumertje  
#10 Gepost : maandag 17 november 2014 06:29:03(UTC)
beumertje


15 ponder

Lid sinds: 21-8-2014(UTC)
Berichten: 124
Man
Nederland
Locatie: in de achterhoek

Bedankjes: 3 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Dank je wel Frenk, ga het iig eerst een x klein schalig proberen om te zien hoe dat gaat.
Roeland  
#11 Gepost : woensdag 26 november 2014 19:26:36(UTC)
Roeland


10 ponder

Lid sinds: 7-5-2014(UTC)
Berichten: 86
Man
Nederland

Bedankjes: 20 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
Eerst geschreven door: Carpphoto Ga naar gequote bericht
Zeezout kopen, en rijst. Eenmaal de zak opengeknipt, dan in een emmer, zout erbij en rijst erbij.
Beide nemen vocht op en zout versterkt de smaak van de boilie ook nog eens.
nadeel: de boulie kan heel hard worden, als dat een nadeel kan zijn, tenminste. Ik ken jouw situatie niet.
Op sommmige plekken en/of momenten worden zachte boilies eerder genomen dan harde en omgekeerd.
Hou kleinere zakjes apart zou ik zeggen (van 1 kg) als zinkend haakaas en geopende zakken als voerboilies gebruiken.


Carpphoto, werkt dit ook bij zelf gemaakte boilies? Want ik heb gelezen dat zelf gemaakte boilies vaak sneller slechter worden dan in de winkel gekochte boilies.
l-o-r-e-n-z-o  
#12 Gepost : woensdag 26 november 2014 21:30:08(UTC)
l-o-r-e-n-z-o


30 ponder

Lid sinds: 28-8-2012(UTC)
Berichten: 725

Bedankjes: 8 keer
Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
Roeland
Dat gaat prima met zelf gedraaide boilies gewoon een 3 tal dagen laten drogen en dan op zout zetten met suiker werkt het ook maar dan worden ze snoeihard.
MVG Lorenzo
Roeland  
#13 Gepost : woensdag 26 november 2014 22:32:29(UTC)
Roeland


10 ponder

Lid sinds: 7-5-2014(UTC)
Berichten: 86
Man
Nederland

Bedankjes: 20 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
Oké bedankt voor de tip! Weet je of iemand anders misschien ook nog een manier dat ze niet snoeihard worden?
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.