logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Patje  
#1 Gepost : dinsdag 5 januari 2010 22:08:50(UTC)
Patje


5 ponder

Lid sinds: 4-1-2010(UTC)
Berichten: 19

Je kan het wel! Je wilt op een bepaalde stek karperen en met je katapult lukt niet helemaal. Een voerboot heb je ook al niet tot je beschikking. Wat nu?? SPOTTEN. Als je het spotten goed doet kan het zeker meer karper opleveren. Je brengt het voer op jou stekkie.

Wat heb je nodig:

Een spod (een soort voerkoker)
Dit is een koker wat een soort raket vorm heeft en hol is. Aan de onderzijde is deze open (en kan je deze vullen met voer). Aan de bovenzijde zit een balletje die met lucht gevuld is.


Een spodrod (een stijve werphengel met molen en stevige lijn (0.40 of 0.50)
Een spodrod is een werphengel met een stijve testcurve van 4 of hoger. Deze kan door zijn stijfheid en dus mindere buigzaamheid een zwaarder gewicht weggooien dan de gebruikelijke karperhengel. Voor de molen zou het mooi zijn als je een molen hebt met een grote spoel. Dit werpt wat prettiger. Maar ook weer en overbodige luxe.

Hoe werkt het?

Voor het optuigen aan je hoofdlijn moet je de spod vast maken met de vier lijntjes die aan de spod vast zitten. Daarna bepaal je eerst (met een marker) welke plek je wilt bevissen. De koker (spod) kan je vullen met bijvoorbeeld maïs, hennep, boilies, lokvoer etc.. Nu kan je beginnen met spodden. Je werpt nu de spot precies op je stek. Als de spod op zijn plaats ligt gebeurt er het volgende. Je spot komt in het water en zinkt een beetje, maar omdat er in het balletje aan de bovenkant lucht zit (wat naar de oppervlakte wil) keert de spot om en zal je voer eruit vallen. Dus het voer zinkt dan naar de bodem op jou stek. Daarna nog een aantal keer herhalen voor zo veel mogelijk voer concentratie.
Het voordeel is dat je een voerstek creëert die voor de karpers interessant wordt en daardoor komen ze steeds terug naar de stek. Het spotten heeft vooral zijn voordeel als je op druk beviste gaan karperen. Je lokt ze naar jou plaats met jou voer. Het is wel van belang dat je de spod steeds precies op de zelfde plaats gooit. Anders heeft het geen zin.


Spodding!
Veel succes
Sponsor
steef zenden  
#2 Gepost : dinsdag 5 januari 2010 22:20:04(UTC)
steef zenden


50 ponder

Lid sinds: 3-11-2009(UTC)
Berichten: 2.324

vergeet niet dat je een aangepaste hengel en een grote molen nodig hebt hiervoor
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...

sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!

Erwin  
#3 Gepost : dinsdag 5 januari 2010 22:21:54(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Gebruikers aanwezig in dit topic
OceanSpiders 2.0
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.